Eerste Nederlandse bedrijven weer op internationale vakbeurs in China

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was de uitvoerwaarde van Nederlandse goederen bijna 4 miljard euro lager dan in dezelfde maand in 2019. Dit betreft een afname van maar liefst 10%. Internationale vakbeurzen spelen een belangrijke factor in deze exportcijfers. Door de uitbraak van het corona virus vinden beurzen veelal digitaal plaats, maar in de week van 10 november hebben Nederlandse bedrijven dus ook weer de mogelijkheid zichzelf fysiek te presenteren in China.

Vanaf dinsdag 10 tot en met donderdag 12 november vindt in Shanghai, de Food and Hospitality China (FHC) plaats, een beurs voor professionals uit de horecasector. Een aantal Nederlandse bedrijven (Hellema, Daily Dairy Holland, Waterland Brewery, Seafarm, BioDrinks & Lise Foods) staan op deze beurs in Shanghai. Het voelt voor ons misschien als een ver-van-mijn-bed-show, maar in China hebben ze het al voor elkaar; het door laten gaan van een fysieke internationale vakbeurs met meer dan 100.000 bezoekers.

Om export te stimuleren is het van belang om aanwezig te zijn op dit soort vakbeurzen, ook in tijden van het coronavirus. De Nederlandse Export Combinatie (NEC) maakt het mogelijk voor bedrijven om zichzelf te presenteren over de grens door middel van een Holland Paviljoen. Hierbij presenteren bedrijven zich als collectief namens Nederland. Naast de FHC in China komende week, staan in maart 2021 nog andere beurzen op het programma waaronder de FHA in Shanghai (China), de Foodex show in Tokyo (Japan) en de grote food beurs in Seoul (Zuid Korea). Ook hier zal de NEC Nederlandse bedrijven vertegenwoordigen om de handel vanuit Nederland te bevorderen.

Voor meer informatie: info@exportpartner.com en www.exportpartner.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven