Ook videoreportage bio-boeren getoond

Biologisch ontbijt voor alle Heinose basisscholen

Tholen - Zo'n 500 leerlingen van alle basisscholen in Heino hebben vanmorgen genoten van een biologisch ontbijt. Om dit te realiseren hebben tien biologische boeren uit Heino en omgeving de krachten gebundeld, zo geeft Jan Overesch van Overesch Ecologische Landbouw aan. "Het bleef niet alleen bij een ontbijt. In de lokalen werd ook een film vertoond. De kinderen kregen hierdoor een goed beeld van hoe de boeren werken en waar de producten vandaan komen. In deze film zijn een aantal van de betrokken biologische boeren te zien."

Dit laatste heeft Bas Wobben gerealiseerd in samenwerking met Meet and Feed uit Zwolle. "Ook is er ter ondersteuning hiervan een uitklapbare folder gemaakt. Ik was in positieve zin verrast over het eindresultaat. Dit alles mede organiseren geeft echt weer nieuwe energie. Het is mooi om te zien hoe alles vanmorgen op de scholen samen kwam."

Niet alleen de bio-boeren sponsorden een deel van de producten. Ook De Groene Weg heeft wat gesponsord en de zuivelproducten werden via contacten van de betrokken bio-melkveehouders geleverd. "De rest van de producten komt onder meer van de Albert Heijn in Heino en wij hebben in onze boerderijwinkel vanmorgen vroeg vers brood afgebakken. Ook Kleinlangevelsloo - Supermarkt in het Bos - leverde een deel van de producten aan."

Voor meer informatie: info@overesch.nl en www.overesch.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven