Odd.bot lanceert Trail Blazer programma

Gezocht: bio-akkerbouwers die onkruidrobot willen uitdagen

Het programma voor voorlopers die in 2021 al aan de slag willen met de onkruidrobot is gelanceerd. Biologische akkerbouwers die wortelen, uien of witlof verbouwen kunnen zich hiervoor aanmelden. 

Via het programma 'Trail Blazer' worden akkerbouwers gevraagd om Odd.bot uit te dagen door het op te nemen tegen hun onkruid. Odd.bot zorgt dat het perceel 'no cure/no pay' in de rijen wordt schoongemaakt of schoongehouden en ze leren graag van alle feedback op de service.

Martijn Lukaart: "Vanuit Odd.Bot is er succesvol een onkruidwiedende robot ontwikkelt die in de rijen het onkruid mechanisch kan verwijderen. De robot is het afgelopen seizoen doorontwikkeld met de hulp van meerdere akkerbouwers, de TU Delft, Bionext en Wageningen Research. Nu zijn wij hun zogenaamde 'Trailblazer' programma gestart. Vanuit dit voorlopers-programma nodigen we akkerbouwers uit die de robot al in 2021 willen gaan uitproberen. In eerste instantie richten wij ons op biologische akkerbouwers die wortelen, zaaiuien of witlofpennen verbouwen. Maar inmiddels blijkt er ook voor andere gewassen al veel vraag."

Wil je meedoen aan het programma? Klik hier om aan te melden.

Bron: Update Professional (Bionext)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven