Reudink investeert verder in voerkwaliteit pluimveevoeders met extra zeeftechniek

Om de resultaten van biologische pluimveehouders verder te optimaliseren, heeft Reudink recent op de productielocatie Lochem als extra processtap nieuwe zeven geïnstalleerd. Hiermee worden de fijne deeltjes in het productieproces beter afgezeefd, waardoor de uniformiteit van het pluimveemeel verder stijgt wat ten goede komt aan de prestaties van de kip.

Bij de productie van pluimveevoeders verwerkt Reudink een grote verscheidenheid aan biologische grondstoffen. Om in te spelen op de natuurlijke variatie in eigenschappen van grondstoffen en de behoefte van de klant naar een stabiel en homogeen pluimveemeel, heeft Reudink de fabriek in Lochem uitgerust met nieuwe zeven. Deze zorgen voor het nauwkeurig afzeven van (bewerkte) grondstoffen en gekruimelde halffabricaten, die onderdeel vormen van de meelvoeders. Dit resulteert in verbeterde uniformiteit van het pluimveevoer met een beperkte spreiding in deeltjesgrootte. Pluimveehouders zien deze verbetering terug in betere loopeigenschappen van het voer en een verminderd risico op ontmenging waardoor selectieve opname van de voeders wordt voorkomen.

Innovatie in bewerking grondstoffen
In het productieproces zijn verschillende stappen mogelijk om de grondstoffen te bewerken tot de gewenste structuur. Onder andere walsen, malen en kruimelen. "De nieuwe zeven hebben specifieke technieken die zijn afgestemd op de eigenschappen van het product dat afgezeefd wordt. Daarmee zijn we in staat om bij elke bewerkingsstap ongewenste fijne delen uit te zeven voor een uniform eindproduct. Deze investering draagt daarmee bij aan het realiseren van een duurzaam rendement voor pluimveehouders", vertelt Wilfred Jonkman, Directeur Reudink.

Voor meer informatie: info@reudink-bio.eu en www.reudink-bio.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.