Cursus biologische fruitteelt 2020-2021 start in december online

In december start de cursus biologische fruitteelt 2020-2021. Deze winter zijn de bijeenkomsten online, eenvoudig te volgen vanachter uw eigen computer. In het seizoen worden twee excursiedagen naar bedrijven georganiseerd (wanneer dit weer mogelijk is).

  • Woensdag 2 december 9:00-12:30 online
  • Woensdag 13 januari 9:00-12:30 online
  • Woensdag 10 februari 9:00-12:30 online
  • mei/juni twee dagexcursies naar biologische fruitteeltbedrijven 

Tijdens de cursus gaan de cursisten in de winter online in op de achtergronden van de biologische fruitteelt. In mei/juni bezoeken ze praktijkbedrijven en biologische sorteer/verkoopbedrijven. De cursus staat open voor Nederlandse en Belgische deelnemers. Iedereen is van harte welkom.

Natyra, nieuw schurftresistent appelras voor de biologische teelt.

Woensdag 2 december 2020
9:00-12:30 uur
Biologische fruitteelt, introductie en wettelijk kader, EU regelgeving. Bodem, bodemleven, gebruik organische meststoffen, resultaten demo-proeven organische mest. Wet- en regelgeving en biologische eisen aan organische meststoffen. Organisaties in de biologische teelt.

Door: Gerjan Brouwer - Delphy en Erik Zandink – Skal biocontrole.

Woensdag 13 januari 2021
9:00-12:30 uur
Ziekten en plagen en middelenkeuze biologische teelt. Anders omgaan met ziekten en plagen. Mogelijkheden voor preventie en beheersing binnen de regelgeving biologische teelt. Nieuws uit onderzoek van het Louis Bolk Instituut en WUR.

Door: Gerjan Brouwer - Delphy en Bart Timmermans - Louis Bolk Instituut.

Woensdag 10 februari 2021
9:00-12:30 uur
Veranderingen in de teelt van appel en peer, rassenkeuze, teeltmaatregelen. Ervaringen met nieuwe rassen in de biologische teelt zoals Freya, Natyra, Maribelle, Xenia en Concorde. Boomstrookbeheer, machines, ondergroei, klaverbeheer. Bedrijfseconomische berekeningen biologische teelt.

Door: Gerjan Brouwer - Delphy en Adri Streef – Delphy.

Mei/juni 2021
Twee dagen excursie naar biologische fruitteeltbedrijven. Eén dag naar Zeeland en één dag naar de Flevopolder. Datum en locatie in overleg met de deelnemers.

Kosten
De kosten van de cursus zijn 650 euro (exclusief BTW, inclusief consumpties, cursusmap, certificaat en bedrijfsbezoeken). De cursus gaat door bij circa 10 aanmeldingen. Voor medewerkers van bedrijven is subsidie vanuit het Collandfonds mogelijk (NL).

Meer weten of inschrijven?
Inschrijven via dit inschrijfformulier, mailen naar k.vanraak@delphy.nl. Informatie over de inhoud bij g.brouwer@delphy.nl of via 06 53375103. Zie ook www.fruitacademie.nl.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.