Carrefour neemt Bio c' Bon over

Na een maandenlange overnamestrijd is de beslissing gevallen: Carrefour, Europa's grootste retailer, maakte gisteren bekend dat het de failliete Franse bioketen Bio c' Bon over gaat nemen. Hierbij is een bedrag van 60 miljoen euro gemoeid. De overname maakt onderdeel uit van de plannen van Carrefour om het voedingsassortiment te vernieuwen en meer te focussen op biologisch voedsel.

De handelsrechtbank van Parijs bevestigde woensdag 28 oktober het bod van Carrefour op Bio c' Bon, dat onder gerechtelijke herstructurering was geplaatst, omdat het een toezegging omvatte om meer dan 1.000 werknemers te behouden, bijna het hele personeelsbestand, aldus de verklaring van Carrefour.

"Bio c' Bon heeft een zeer aantrekkelijk gespecialiseerd afzetnetwerk ontwikkeld dat een eigentijds winkelconcept combineert met een aanbod aangepast aan stedelijke centra op toplocaties", staat in de verklaring.

Het Bio c' Bon-netwerk van meer dan 100 winkels versterkt de gespecialiseerde biologische winkeldivisie van Carrefour en volgt op de acquisitie van So.bio in april 2019 en BioAzur in oktober 2020. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 130 miljoen euro. RetailDetail meldt dat Bio c' Bon zal fuseren met So.bio.

In het kader van zijn vijfjarenplan om de omzet en winst te stimuleren, mikt Carrefour, de grootste biologische voedingsretailer in Frankrijk, op een omzet van 5 miljard euro in biologische voeding tegen 2022, vergeleken met 2,3 miljard euro in 2019 en 1,8 miljard euro in 2018.

Voor meer informatie: www.bio-c-bon.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven