Fusie van Zwitserse bio-bedrijven

BioGarten Seeland AG geïntegreerd in Proveg Holding AG

BioGarten Seeland AG wordt aan het einde van het jaar geïntegreerd in Proveg Holding AG. Bernhard Etter, directeur en eigenaar van BioGarten Seeland AG was sinds lange tijd op zoek naar een opvolgingsregeling voor zijn bedrijf. Proveg Holding AG, als eigenaar van de telersvereniging Proveg AG, komt dankzij haar telers sinds enige tijd steeds meer in aanraking met de biologische teelt. Het toenemend veranderende kader op de groentenmarkt, en vooral het veranderende consumentengedrag met de continue toename van de consumptie van biologische producten, hebben hiervoor gezorgd. Zo was het niet meer dan logisch dat beide partijen onderhandelingen voerden en deze nu hebben afgesloten, schrijft het management van het Zwitserse handelsbedrijf.

Op het areaal van Proveg AG in Ried wordt het bestaande gebouw uitgebreid. In de aanbouw gaat men zich speciaal op de verwerking van bio-producten richten. De bouwwerkzaamheden zullen nog dit jaar van start gaan, zodat de aanbouw in 2021 in gebruik kan worden genomen. De aanbouw moet overwegend met behulp van lokale ondernemers ontstaan.

Bernhard Etter blijft actief binnen BioGarten Seeland AG. Voor de leveranciers en telers zullen er geen veranderingen zijn. Dankzij de nieuwe aanbouw in Ried en hieruit resulterende synergiën zal BioGarten Seeland AG in de toekomst haar afnemers en klanten efficiënter en competenter kunnen beleveren.

Efficiëntere ondersteuning
De fusie moet de groententeelt in de Zwitserse groententeeltregio Seeland versterken, de biologische teelt ondersteunen en de biologische teelt extra potentieel geven. "Als telersvereniging zijn we trots dat we onze telers en aandeelhouders door de fusie nog efficiënter bij hun werk kunnen ondersteunen. Bestaande partnerschappen moeten versterkt en geïntensiveerd worden. Bovendien moet de weg vrijgemaakt worden voor nieuwe samenwerkingsvormen en willen we actief innovatieve projecten aangaan. Dit altijd geheel volgens ons motto, ten gunste van de groententeelt in Seeland", luidt het verder. 

Voor meer informatie: www.biogartenseeland.ch en www.proveg.ch 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.