"We zien deze kruiden en specerijen als een mooie aanvulling op ons assortiment"

Odin en Lebensbaum versterken samenwerking

Tholen - Met de introductie van 39 kruiden en specerijen breidt Odin het assortiment Lebensbaum flink uit. Lebensbaum is biologisch pionier sinds 1979. Het Duitse merk is in eigen land al jaren marktleider op het gebied van onder andere koffie, thee, kruiden en specerijen. Groothandel Odin biedt al koffie en thee en vanaf november 2020 zijn ook de biologische en biodynamische kruiden en specerijen van Lebensbaum in de schappen te vinden. 

"We willen heel graag de samenwerking met Lebensbaum versterken, omdat zij echt vanuit een zelfde visie als wij werken. Lebensbaum is gezien de biodynamische werkwijze een uitstekende leverancier voor ons. Ook op het gebied van sociaal economisch ondernemen delen we dezelfde visie. We zien deze kruiden en specerijen als een mooie aanvulling op ons assortiment. Dit biedt ons nog meer onderscheidend vermogen. We zijn erg enthousiast over de kwaliteit van de producten en hopen de samenwerking in de toekomst nog verder uit te kunnen breiden. Vanaf 9 november kunnen winkeliers bezoek verwachten van Green Sprout met mooie aanbiedingen", vertelt Sierd Hettema, category manager bij Odin.

Foto: Lebensbaum.

Op de Odin-website staat het volgende artikel over Lebensbaum: 

Aan de wieg van Lebensbaum staat de Duitser Ulrich Walter. De van oorsprong sociaal medewerker nam in 1979 in een opwelling zijn favoriete biologische winkel over nadat deze op het punt stond om gesloten te worden. Naarmate de winkel en zijn klantenkring groeide, merkte Ulrich dat biologische koffie, thee en kruiden nergens verkrijgbaar waren. Ulrich nam het heft in eigen handen en ging op zoek naar een leverancier. Uiteindelijk kwam hij uit in de Egyptische woestijn, waar Ibrahim Abouleish biologische kruiden verbouwd en in de markt zet onder het merk Sekem. Ook voor de kruidenthee van Lebensbaum vormen de biologische kruiden uit Egypte de basis.

Hersluitbare stazakken
Ze zien er mooi uit, de 39 nieuwe keukenkruiden en specerijen van Lebensbaum. Met hun kleurrijke hersluitbare stazakken vallen ze op in het schap én blijven de aroma's van bijvoorbeeld laurier en nootmuskaat lange tijd behouden. De verpakking is daarnaast bijna volledig recyclebaar. De folie van het zakje is gemaakt van polypropyleen en polyethyleen, twee plasticsoorten die goed te recyclen zijn en geen weekmakers of andere toevoegingen bevatten. En ook de aluminium clip die er nu nog op zit, wordt binnen afzienbare tijd vervangen door een separate clip waardoor de folie nog makkelijker te recyclen is.

Biologisch en biodynamisch
Minstens zo belangrijk als de goede kwaliteit is dat de ingrediënten allemaal een eerlijke herkomst hebben, aldus Ulrich. Zo worden er enkel duurzame en sociaal-faire ingrediënten gebruikt. Bij voorkeur kopen ze in bij leveranciers zoals Sekem die gecertificeerd zijn met keurmerken die stuk voor stuk verder gaan dan de Europese bio regelgeving: het biodynamische keurmerk Demeter en de Duitse biologische keurmerken Naturland en Bioland.

Lebensbaum zorgt ook dat hun eigen groene basis goed is. Zo ontving het bedrijf in 2015 de Duitse Duurzaamheidsprijs, onder meer omdat hun pand volledig CO2-neutraal is, ze een zeer actief duurzaamheidsprogramma hebben en vanwege de sociaal-faire aspecten die ze in de hele keten doorvoeren. Want lekkere producten smaken extra goed als ze eerlijk geproduceerd zijn!

Beeld: Lebensbaum

Voor meer informatie: sales@odin.nl en www.odin.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.