Britse bio-afzet groeit met 9,5% naar recordhoogte

De verkoop van biologische levensmiddelen in het Verenigd Koninkrijk is in 2020 met 9,5% gestegen. Dit is de grootste stijging sinds 2006. Volgens gegevens tot 3 oktober 2020 van data-analyst Nielsen blijkt deze omzet veel hoger te zijn dan de 4,5% groei van vorig jaar, waardoor de markt 2,45 miljard pond (2,7 miljard euro) waard was. De nieuw vrijgegeven data suggereren dat de markt tegen het einde van het jaar 2,6 miljard pond (2,86 miljard euro) waard zal zijn en daarmee de voorspellingen van 2,5 miljard pond (2,75 miljard euro) zal overtreffen.

Uit de gegevens blijkt dat de groei van 9,5% veel groter is dan die van conventionele levensmiddelen, die in dezelfde periode met 6,6% groeiden. Zuivel is nog steeds de grootste categorie, met een groei van 4,6% en een waarde van 450 miljoen pond (496 miljoen euro).

De gegevens omvatten ook de verkoopcijfers voor de maand september, waaruit het succes van de Organic September-campagne blijkt, die de biologische verkoop via supermarkten met 12,5% verhoogde in de periode van vier weken, en die volgens Nielsen opnieuw beter presteerde dan de trend in de niet-biologische verkoop op dat moment.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven