Gerben Molenaar, Molenaar Food Finish, Citrocasa

“Appelsap minder populair? Toen hadden we deze sappers nog niet”

Tholen – Ondanks de coronacrisis blijven de persmachines voor citrus en granaatappelen en straks ook de nieuwe appelpers, van de band rollen en weet Gerben Molenaar, eigenaar van Molenaar Food Finish en distributeur van het Oostenrijkse Citrocasa, ze nog altijd te verkopen. De vraag is weliswaar meer omgebogen van de horeca naar de retail maar Gerben vertelt dat hij makkelijk op de markt inspeelt. “ We zeggen geen ja, geen nee maar kijken gewoon hoe wij de machine kunnen leveren die de klant wenst. Een recent voorbeeld daarvan is onze corona aangepaste sappers, een unicum in de wereld van de sappersers. Want ik heb deze oplossing zelf ontwikkeld. Daarnaast hebben we ook een nieuwe machine ontwikkeld voor het persen van verse appelsap.”

Trend naar meer vers sap
De corona aangepaste sappers is zo ontwikkeld dat er geen handje meer aan te pas komt bij het persen van een vers sapje. “Je kan deze machine met je voeten bedienen wat zorgt dat deze hygiënischer in gebruik is. Er is vooral veel vraag vanuit de retail voor een dergelijke machine die hun winkels moeten aanpassen aan de maatregelen. Tegenwoordig kan je ook bij elke retailer een Nederland een dergelijke machine tegenkomen. Wat dat betreft, heb ik in de bijna 20 jaar dat ik machines verkoop de markt voor vers sap in Nederland veel zien veranderen. Waar de pers eerst een luxe was, kom je ze nu overal tegen. Zo kreeg ik ooit een order binnen om 36 machines te leveren voor op een cruiseschip. Dat laat zien hoe sterk de trend voor vers sap zich heeft geworteld in Nederland en andere landen. Ook in kantines, kinderdagverblijven en bij de detaillisten kom je steeds vaker een sappers tegen. Zowel voor citrus als voor granaatappelen.”

Appelpers
Als het gaat om de Nederlandse markt is Gerben ook met een nieuwe machine bezig: een appelpers. “Nederland is een appelland en daar hoort dus ook een appelpers bij want zoals gezegd, de mensen willen tegenwoordig sap vers van de pers. Het liefst zien ze hoe voor hun ogen van appels appelsap gemaakt wordt. Daarom hebben wij onder een apart merk een appelpers ontwikkeld. Die zelfs appelen die al wat langer in de mand liggen nog tot een lekkere verse appelsap kunnen persen. De eerste serie van deze nieuwe machines komen binnenkort zelf vers van de band gerold en gaan we als eerste proefdraaien bij een retailer in Nederland. Ook voor bijvoorbeeld de boerderijwinkels in Nederland zie ik kansen. Met deze machine kun je je immers onderscheiden op de markt.”

100% puur
“Net als bij onze sinaasappelpers hoef je bij de appelpers niet aangesloten te zijn op de kraan, want onze sappen zijn 100% puur, is de machine lekker compact voor in de zaak en makkelijk verplaatsbaar middels de wielen. Bovendien kan je hem makkelijk reinigen want alle onderdelen passen in de vaatwasser.” Daarnaast is Gerben ook bezig met een verdere automatisering in de sappers. “We verzamelen als eerste ter wereld ook data van de sappers zodat je als klant een duidelijk inzicht hebt hoeveel sinaasappels nu door de machine worden verwerkt en hoe vaak deze wordt gebruikt. Een eerste test met dit programma Citrocasa connect volgt binnenkort samen met de eerste appelpersmachine.”

Toch is de algemene trend dat het vooral citrus is wat vooral veel geperst wordt. Zeker met het coronavirus is de vraag naar dit fruit gestegen door de vitamine C die het bevat. "De vraag naar appelsap is zeker weer stijgend. Zeker nu deze appelpers op de Nederlandse markt komt," besluit Gerben.

Voor meer informatie
Gerben Molenaar
Molenaar Food Finish / Citrocasa
Bedrijvenweg 27
7442CX Nijverdal
Tel: +31 (0)548 619036 of +31 (0)6 513 493 71
gerben@citrocasa.nl
www.citrocasa.nl 
www.appelpers.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.