Een teler in Perambalur in Zuid-India heeft met succes een druivengaard ontwikkeld door het cultiveren van de druivenvariëteit ‘Paneer’ en het toepassen van biologische teeltpraktijken.
Het was een succesvolle terugkeer naar de druiventeelt voor R. Perumal, wiens wijngaard in 2005 door hevige regenval en plotselinge overstromingen werd verwoest. Hij heeft het gewas toen moeten opgeven, maar nu heeft hij met succes een nieuwe druivengaard weten te ontwikkelen. Hij is hierbij geholpen door een opleiding voor biologische landbouw en duurzame praktijken, georganiseerd door Great, een vrijwilligersorganisatie, met steun van de Nationale Bank voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling (Nabard).
"Onze organisatie heeft een goede response van lokale telers gehad op ons opleidingsprogramma," aldus districtsmanager L. Naveenkumar van Nabard. "Wij zijn van plan om ongeveer 15 tot 20 telers binnen ons project te ondersteunen om de teelt van biologische druiven in het district van Perambular te vergroten," vertelde hij aan thehindu.com.