Eerste biologische groentenmarkt in Kasjmir, India

Voor het eerst heeft het Kasjmirse ministerie van Landbouw een volledig biologische groentenmarkt in Lal Mandi in Srinagar geïntroduceerd. Het is de eerste groentenmarkt in deze regio waar telers biologische groenten kunnen aanbieden.

Mohamad Ali Lone, manager van de Lal Mandi Groentenmarkt, verklaarde: "Telers kunnen direct groenten verkopen op deze biologische markt, er zijn geen tussenpersonen bij betrokken. Dit initiatief zal de groententelers helpen hun verkoop te stimuleren en de consument zal in staat zijn betere voedselkeuzes te maken."

Deskundigen van de landbouwafdeling van het ministerie richten zich op het promoten van een biologische groententeelt en het bewust maken van de mensen van de voordelen van biologische producten. Overal ter wereld worden consumenten voorzichtig met het gebruik van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen op groenten en fruit en schakelen ze over op biologische voeding.

Zoals te lezen is op business world.in zijn de biotelers in de regio blij met de stap die de afdeling Landbouw heeft gezet en ze zijn optimistisch over de reacties van de consumenten op de markt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven