Marjorie Hoffmann van Zwergenwiese Naturkost over de samenwerking met Gemüse Meyer:

"Uitbesteding van de knowhow minimaliseert de foutpercentages"

Al bijna 10 jaar laat de Duitse biologische producent Zwergenwiese Naturkost verschillende biologische grondstoffen verwerken tot diepgevroren producten door het Noord-Duitse bedrijf Kozern Gemüse Meyer. Zwergenwiese Naturkost zorgt zelf voor de grondstoffen, die door biologische telers op contractbasis verbouwd worden. In nauw overleg met Zwergenwiese beheert Gemüse Meyer de afroepacties van de biotelers en zorg dit bedrijf voor een soepel productieproces. Dergelijke samenwerkingsverbanden vereisen veel vertrouwen, transparantie en flexibiliteit.

Samenwerken en kennis delen
"Langetermijnpartnerschappen, eerlijke handel op alle niveaus, naleving van sociale normen, een eerlijk en passend prijsbeleid, 100% biologische kwaliteit met een focus op onze eigen teeltprojecten, zijn voor ons bijzonder belangrijk," legt Marjorie Hoffmann van Zwergenwiese Naturkost uit. "Duurzaamheid betekent voor ons echter ook een respectvolle omgang met onze medewerkers. Daarnaast richten we ons op bijscholing, op een preventief gezondheidsprogramma, het voortdurend onderzoek naar de interne processen, waarbij we rekening houden met nieuwe wetenschappelijke bevindingen, en het besparen van middelen."

"De knowhow van vele jaren wordt bijzonder gewaardeerd. Ook voor onze eigen teeltprojecten profiteren we van de ervaring van Gemüse Meyer en worden onze hoge kwaliteitseisen goed uitgevoerd en nageleefd," zegt Hoffmann. Als onderdeel van de succesvolle werkrelatie is er ook samenwerking op het gebied van de logistiek. "Wij nemen het voortouw in de controle, inclusief afspraken met de telers, dat wil zeggen alles van één bron, van het veld tot het diepgevroren product. Dat schept vertrouwen, maar door deze manier van werken worden bovendien de foutenpercentages tot een minimum beperkt."

Klik hier voor het Duurzaamheidsverslag 2020 van Gemüse Meyer.

Voor meer informatie:
www.gemuese-meyer.de
www.zwergenwiese.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven