"Ik ken op Sicilië inmiddels leveranciers met de beste biologische citroenen"

De biologische citroen als inspirator...

Jadis Schreuder was als kind al gek op koken en alles proeven. Toen al had ze speciale interesse in de smaak van biologische citroen. Nu ze volwassen is, heeft ze haar eigen bedrijf The Lemon Kitchen en runt een culinaire website met als grootste doel: mensen informeren, inspireren en enthousiast maken over haar favoriete ingrediënt. Ze komt graag op het eiland Sicilië: "Want daar komen de lekkerste biologische citroenen vandaan. Met citroen kun je net even die frisse touch geven die een gerecht nodig heeft om het lekker te maken. Daarvoor is het wel belangrijk dat je goede citroenen gebruikt. De beste citroenen vind je op Sicilië. Dat heeft te maken met de bodem en het klimaat en ze hebben een keurmerk. Ook bijzonder: op Sicilië zijn vier keer per jaar citroenen te plukken."

Voor haar werk is Jadis regelmatig op het eiland te vinden. "Ik ken daar inmiddels leveranciers die de beste biologische citroenen leveren. Dat biologische aspect is belangrijk, want als je bespoten citroenen hebt, komt er een soort laagje om de citroen die werkt als een te kleine jas. Daardoor kan de citroen zich niet goed ontwikkelen wordt de smaak minder goed dan bij een biologische citroen. Bovendien zijn onbespoten citroenen langer houdbaar."

Voor meer informatie: www.thelemonkitchen.nl 

Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: indebuurt Houten


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven