Indiase regering stimuleert teelt van biologische groenten in Kasjmir

De Indiase regering is van plan om meer dan 2000 hectare grond in Kasjmir te gaan gebruiken voor het telen van biologische groenten. De directeur van Landbouw voor Kasjmir zei dat het Organic Vegetable Sale Centre, dat onlangs in het tuinbouwcomplex Lal Mandi operationeel is geworden, een goede respons heeft gekregen van zowel telers als consumenten.

"Op dit moment hebben we 36 clusters van elk 20 hectare met bio-teelt", zei de directeur. "We bevorderen de biologische tuinbouw op grote schaal. In dit kader hebben we plannen om nog eens 100 bio-clusters te gaan ontwikkelen en dan praten we over nog eens 2000 hectare land waar biologische tuinbouw zal worden toegepast."

"Aanvankelijk hadden de bio-telers moeite met de verkoop van hun biologische groenten. Met de komst van het permanente verkoopcentrum in Lal Mandi is dat geen probleem meer. De reactie van de consumenten was erg goed. In het verkoopcentrum worden alle seizoensgroenten met certificering verkocht."

Op dit moment zijn er vijf geregistreerde clusters van de districten Srinagar, Baramulla, Pulwama, Bandipora en Ganderbal die hun biologische groenten via het verkoopcentrum op de markt brengen.

Bron: The Kashmir Monitor


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven