"De streek is er voor ons en wij zijn er voor de streek"

Overijsselse Gedeputeerde bezoekt lokale bio-zuivelproducenten

Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher merkt dat veel mensen onvoldoende weten welk voedsel de boeren in Overijssel produceren. Daarom is hij onlangs op bezoek geweest bij een aantal producenten van streekproducten, waaronder twee bio-ondernemers: Erf-1 en Rauw Power Zuivel. Ten Bolscher hoopt dat streekproducten steeds makkelijker verkrijgbaar zijn voor de consument en roept iedereen op om vaker lokaal te kopen. 

In de onderstaande video komt Koen Mulder van Rauw Power zuivel aan het woord, evenals Irene Prinsen-Bruins van Erf-1. "Ik denk dat het heel goed is dat we hier bij Erf-1 mensen ontvangen om te laten zien waarom ze moeten kiezen voor het streekproduct." Ook moet er volgens haar geïnvesteerd worden in de logistiek en een betere verkrijgbaarheid. 

Koen vertelt dat ze streekproducten maken omdat lokaal voedsel het gezondst en het meest vers is. Hij wijst er ook op dat juist in deze gekke tijden, streekproducten belangrijker zijn dan ooit. "De streek is er voor ons en wij zijn er voor de streek."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven