Norbertijner Tripel en Gulden Gravin Blond

Landgoed Mariënwaerdt komt met eigen bio-bier

Landgoed Mariënwaerdt brengt half november twee eigen biologische bieren op de markt: Norbertijner Tripel en Gulden Gravin Blond. Op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd was van de 12e tot de 17e eeuw een Norbertijner abdij gevestigd en de 'kanunniken', zoals de monniken van dit klooster genoemd werden, brouwden in die tijd ook bier. De Biersteeg op het landgoed herinnert nog aan de tijd dat er een brouwerij op het landgoed stond.

Vooralsnog worden de bieren gebrouwen door een biologische brouwerij uit de omgeving. De bieren zijn gelinkt aan het landgoed via de naam en via het gerst, dat nu op het landgoed geteeld wordt. Maar er wordt onderzocht of het mogelijk is om ook biologisch hop voor het bier te gaan telen en op termijn wellicht zelf te gaan brouwen.

Het kerstpakket met daarin de Norbertijner Tripel.

Kerstpakketten
Het is de bedoeling dat de twee nieuwe bieren geserveerd gaan worden in de eigen restaurants, maar de vraag is natuurlijk of deze medio november alweer open mogen. Sowieso krijgen ze een plekje in de Landgoedwinkels in Beesd en Utrecht, de webshop en in de kerstpakketten die Mariënwaerdt uit eigen producten samenstelt.

Voor meer informatie: info@marienwaerdt.nl en www.landgoedwinkel.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven