Audee Rios van Coliman, Mexico:

"Toegenomen vraag naar biologische bananen"

De vraag naar biologische bananen in de VS is groot. "Hoewel we niet de piekvraag hebben meegemaakt die er meestal is wanneer kinderen weer naar school gaan, constateren we wel een toename van het aantal klanten", zegt Audee Rios, international sales director bij Coliman. Bovendien ziet het bedrijf een duidelijke omschakeling van conventionele bananen naar biologische bananen. Door de coronapandemie is de consument meer op zijn gezondheid gericht.

"Dit is goed voor ons bedrijf, en we zijn blij om onderdeel te zijn van deze gezondere levensstijl", aldus Rios. Coliman's biologische aandeel in de totale bananenproductie bedraagt 89% en alle biologische bananen worden geteeld in Tecoman, in de Mexicaanse regio Colima.

Meer stabiliteit in bestellingen
Door Covid-19 was er veel onzekerheid over hoe de markt zich zou gedragen en zou reageren. "Voor ons was de vraag echter veel beter dan verwacht", zegt Rios. Aanvankelijk waren er veel hoogte- en dieptepunten aan de vraagzijde, wat resulteerde in schommelingen in het ordervolume. "De onvoorspelbaarheid aan het begin van Covid-19 maakte het uitdagend om ons aan te passen, maar langzaamaan gingen we terug naar regelmatige, meer stabiele orders."

Meer recentelijk heeft de vraag enige onderbreking gezien als gevolg van het slechte weer in sommige delen van Amerika, wat vooral gevolgen heeft voor de logistiek in de eindmarkten. "Gelukkig heeft de kritieke situatie waarin we nu leven voor ons geen grote negatieve gevolgen gehad", zegt Victor Heredia, US salesmanager van Coliman. "Wij zijn een van de weinige sectoren die deze uitdagende tijden hebben overleefd en de activiteiten hebben kunnen handhaven, en daar zijn we dankbaar voor."

La Niña
Aan de aanbodzijde was de piekproductie een paar weken geleden, en het aanbod is op dit moment stabiel. "Hoewel we geen substantiële veranderingen verwachten in de komende zes maanden, is het moeilijk om de aanvoer te voorspellen door de start van 'La Niña'." Tot nu toe is er nog geen grote impact op de teeltregio van Coliman, maar de overheid heeft voorzorgsmaatregelen getroffen om de risico's tot een minimum te beperken. "We blijven alert en houden goed in de gaten hoe het weer en de productie in andere regio's de markt in het algemeen kunnen beïnvloeden", besluit Heredia.

Voor meer informatie:

Aida Pavlovich
Coliman
+1 480 7050601
aida.pavlovich@coliman.com
www.coliman.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven