Voor het eerst bio-paddenstoelen uit de regio bij Pilzservice Lazov (Wenen)

"Bio-kruisdisteloesterzwammen zijn een interessante aanvulling op het bestaande assortiment"

Groothandelsbedrijf Lazov uit Wenen is reeds sinds vele jaren in de paddenstoelenhandel actief. Het familiebedrijf heeft zich tot nu toe op de inkoop en verkoop van conventionele champignons en bospaddenstoelen gespecialiseerd. Onlangs heeft men het aanbod echter uitgebreid met biologische kruisdisteloesterzwammen en dat zelfs uit regionale teelt, vertelt junior-directeur Yordan Lazov bij navraag.

Normaal gesproken stamt het gros van de seizoensproducten uit Oost-Europa, vooral als het gaat om bospaddenstoelen. "Het bospaddenstoelenseizoen loopt nu bijna ten einde, er komen slechts nog kleine hoeveelheden eekhoorntjesbrood en cantharellen binnen, die tegen hoge prijzen verkocht worden. Ongeveer twee weken geleden werd eekhoorntjesbrood nog verhandeld tegen prijzen van circa 15 euro per kg, momenteel betaalt men al snel het dubbele", zegt Yordan over de actuele ontwikkelingen op de paddenstoelenmarkt.


Bio-kruisdisteloesterzwammen uit regionale teelt worden nu het hele jaar door bij de groothandel in Wenen aangeboden.

"Onze klanten zochten steeds vaker naar iets nieuws en verrassends buiten het bospaddenstoelenseizoen. In het kader daarvan hebben we gekeken hoe we ons assortiment bijpassend uit konden breiden. Zo zijn we op het teeltbedrijf Marchfelder Bio-Edelpilze gestuit. Voor ons als handelaren is het een interessante aanvulling op het bestaande assortiment", schetst men.

Rechts: Marchfelder bio-kruisdisteloesterzwammen in grote en kleine verpakkingen

Als bijlage bij wildgerechten
Na een bezichtiging ter plaatse en goede gesprekken kwam de coöperatie begin deze maand uiteindelijk tot stand. "Voor onze hoofdclientèle, de horeca, zijn de bio-kruisdisteloesterzwammen een tof product dat zich juist in deze tijd van het jaar goed als bijlage bij wildgerechten aan laat bieden. We   nemen verschillende formaten verpakkingen van onze nieuwe partner af, maar de grotere verpakkingen zijn het populairst. De horeca heeft over het algemeen namelijk kwantiteit nodig", luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:

Lazov Pilz Service GmbH
Yordan Lazov
Laxenburger str. 365
Standnr. C4/49
Großmarkt Wien-Inzersdorf
+43 676 3319969
pilzservice@lazov.eu  
www.lazovpilzservice.at    
https://www.marchfelder-bio-edelpilze.at/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven