Fruit Attraction LIVEConnect, 20-21-22 oktober

Deze week online: grootste bio-teeltcongres van Europa

De derde editie van Biofruit Congress, het belangrijkste forum voor de biologische teelt van groenten en fruit in Europa, gaat digitaal. Er komen drie sessies, namelijk op 20, 21 en 22 oktober, die allen worden uitgezonden op Fruit Attraction LIVEConnect.

“Ook met deze virtuele bijeenkomst blijft onze vereniging een teeltmethode steunen die in Europa elke dag een beetje meer aan belang wint”, zegt Fernando Gómez, directeur van de Spaanse telers- en exporteursvereniging Proexport. “De biotrend zorgt ervoor dat zowel de belangrijkste afzetketens als de toonaangevende groenten- en fruittelers in Europa strategieën implementeren om in te spelen op de toegenomen vraag naar verse biologische producten.”

Van 15u tot 16.30u zijn sprekers uit de Europese afzetketens en de duurzame teelt te gast die het zullen hebben over de nieuwste trends in het consumentengedrag in tijden van corona. Fruit Attraction en Eurofresh Distribution Magazine zijn de organisatoren van deze derde editie van het Biofruit Congress, waaraan ook Proexport zijn medewerking verleent en zal ingaan op de nieuwe Europese regelgeving.

Onder de sprekers ook Adolfo García, manager van Camposeven, een bedrijf dat lid is van Proexport, die op dinsdag 20 oktober om 16u een debat zal leiden met als thema “Diversificatie van producten en kanalen, enkele Spaanse succesverhalen”.

In de virtuele bijeenkomst zullen ook volgende thema’s de revue passeren: de nieuwe duurzame doelstellingen van de Europese Green Deal,  kansen in de BRICS-landen: e-commercestrategieën voor de aanvoer in China, de bioteelt in Frankrijk en de Scandinavische markten, de samenwerking tussen de veredelingsbedrijven en de retail en in het algemeen de nieuwste biotrends.

Met 2,1 mln hectare bio-landbouwgrond leidt Spanje de dans in Europa en bezet het wereldwijd de vijfde plaats op het vlak van bio-areaal. Binnen Spanje en Europa spant de regio Murcia verhoudingsgewijs de kroon met 22,2% van het landbouwareaal gewijd aan bioteelt. Murcia beschikt over meer dan 80.000 hectare biologische teelt.

Meer informatie en het volledige programma vind je op www.biofruitcongress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.