Melktap Trimunt trekt mensen uit de wijde omgeving

"De kortste weg van gras naar consument"

Tholen – Melktap Trimunt van de familie De With is inmiddels iets meer dan een half jaar open. Sinds vrijdag 20 maart is het aan de Kloosterweg 5 in Marum (Groningen) mogelijk om verse biologische melk rechtstreeks bij de boer te kopen. De familie is tot nu toe zeer tevreden. "Inmiddels hebben we al een aardige vaste klantenkring opgebouwd. Deze mensen komen uit de wijde omgeving. Naast melk verkopen we meer producten, bijvoorbeeld ijs van eigen melk. Dit verkopen we vooral aan voorbijgangers", vertelt Arjan de With.

Arjan geeft aan dat de familie de kringloop van de natuur wil stimuleren en zo kort mogelijk wil houden. "Daarom vinden we het belangrijk om goed voor de natuur te zorgen en proberen we te gebruiken wat de natuur, de grond en de dieren ons geven. Wij hebben besloten om deze melktap te openen omdat dit de kortste weg van gras naar consument is. Op deze manier kunnen we regelmatig contact met de consument onderhouden."

De reacties zijn zeer positief. "Ik noem er een paar: Wat een geweldig initiatief! En: We lusten eindelijk weer melk. Mooi is ook: Dé grote ontdekking 'van het geheim van Trimunt' is deze prachtige plek met melk, kefir, yoghurt etcetera. Eén van de klanten gaf ook aan nu geen last meer te hebben van darmproblemen."

 

Op het melkveebedrijf worden zo'n 70 melkkoeien gehouden en 25 stuks jongvee tussen de 0 en 2 jaar. In de tap kan men eigen melk tappen, in een fles van 0,75 liter en eentje van 2 liter. Voor beide hoeveelheden is een herbruikbare petfles te koop.

Voor meer informatie: melktaptrimunt@outlook.com, 0594 644548


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven