Pré Fleuri nieuw en exclusief in de Belgische biospeciaalzaken

Vanaf deze maand zijn de merken Pré Fleuri, Greco en Roitelet exclusief verkrijgbaar in de biospeciaalzaken in België. De lancering van dit assortiment zuivelproducten gebeurt in samenwerking met Biofresh. “Camembert Pré Fleuri, Brie Roitelet of Feta Greco, stuk voor stuk heerlijke bio kazen met engagement”, vertelt Elodie Thijssen.

Sommige merken kunnen decennia overleven... Dit is het geval van Pré Fleuri dat in 1926 op de internationale jaarbeurs van Parijs de gouden medaille kreeg voor zijn kwaliteitscamembert. Jaren later werd het merk Pré Fleuri opnieuw gelanceerd met een gamma zuivelproducten exclusief bestemd voor biospeciaalzaken.

"Wij garanderen de herkomst door het beheersen van de hele productieketen; van inzameling van melk rechtstreeks bij bio-producenten, verwerking in onze melkerijen, boter- en kaasmakerijen tot het op de markt brengen van unieke producten gekend voor hun kwaliteit en traditie", aldus Elodie.

Pré Fleuri is exclusief bestemd voor biospeciaalzaken, benadrukt ze. "Pré Fleuri is een merk met sterk engagement in biologisch. In samenwerking met melkboeren als partner, garanderen wij consumenten kwaliteitsvolle biologische zuivelproducten met respect voor natuur en dier. Onze biologische boeren gebruiken hun kennis om de gezondheid en het welzijn van hun koeien te garanderen door te waken over hun levensomstandigheden en hygiëne. De koeien hebben minimaal 180 dagen per jaar vrije toegang tot hun weiden gedurende minimaal 6 uur per dag."

De boeren zetten zich tevens in voor behoud van de biodiversiteit: "Onze biologische boeren zorgen voor milieubehoud door verantwoord gebruik te maken van energie en natuurlijke voedingsbronnen. Tegelijkertijd bevorderen ze de biodiversiteit door het planten van hagen rondom hun weiden." Ook staan ze volgens Elodie voor autonomie van de boerderij. "Onze boeren gebruiken al hun expertise om hun koeien te voeden met natuurlijk en gevarieerd voeder uit de biologische landbouw. Onze koeien worden gevoerd met vers gras tijdens het mooie seizoen en tijdens de winter met voeder dat voornamelijk op de boerderij geproduceerd wordt."

Elodie beschrijft hieronder 1 voor 1 de producten die sinds oktober beschikbaar zijn in de biospeciaalzaken:

1. Roitelet Brie Punt BIO 200 gram
"Onze kaasmakerij van Corcieux in de Vogezen maakt de Brie van Roitelet met een fijne korst, een smeuïge textuur en romige smaak. Lekker & toegankelijk, zoals een Brie moet zijn."

2. Greco Feta AOP Tranche BIO 150 gram
"100% Grieks, de Feta AOP van Greco, een lekkere combinatie van de typische korrelige textuur met een frisse toets van yoghurt. Niets voor niets heeft deze feta de prestigieuze gouden DLG medaille gewonnen."

3. Pré Fleuri Camembert BIO 250 gram
"Uit onze kaasmakerij van Domfront in Normandië, komt de Camembert van Pré Fleuri met een authentieke goudgele korst, smeltende textuur en typische Camembert smaak. Voor wie van smaak houdt."

4. Pré Fleuri Beurre Doux BIO 250 gram

5. Pré Fleuri Beurre Demi-sel BIO 250 gram
"Afkomstig uit onze botermakerij van Retiers in Bretagne, wordt de Boter van Pré Fleuri gekenmerkt door een toets van hazelnoot. Een echte lekkere Franse boter, quoi!"

6. Pré Fleuri Emmental Râpé BIO 150 gram

7. Pré Fleuri Emmental Bloc BIO 180 gram
"Gemaakt en gerijpt in onze kaasmakerij van Charchigné in de Mayenne, komt de Emmental van Pré Fleuri uit het hart van het Emmental wiel. Dit geeft een zachte textuur met een rijke en fruitige smaak. Een Emmental recht uit het hart!"

8. Pré Fleuri Roquefort AOP 150gr
"Gerijpt en geselecteerd door onze kaasmeesters in de natuurlijke kelders van Roquefort-sur-Soulzon. Traditioneel formaat uit Aveyron dat de kaas beter tot zijn recht laat komen: een romige textuur in combinatie met een rijke en intense smaak. Een aanrader van de liefhebbers."

Voor meer informatie:

Elodie Thijssen
Lactalis
Rue des Vétérinaires, 42F
B 1070 Bruxelles
+32 22110933
Mobiel: 04 79936683
elodie.thijssen@lactalis.be 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven