Het verhaal van de graanteler, de molenaar en de bakker

Oude granen, nieuw brood

Vandaag verschijnt het boek Oude granen, nieuw brood. Oude granen die weer in Nederland worden geteeld, en hoe daar 'nieuw' brood van te bakken (de crux: rijke granen, pure ingrediënten en een lange rijstijd). Brood van pure grondstoffen, van granen van dichtbij, Geproduceerd door ketens bestaand uit graanteler-molenaar-bakker. Deze ketens worden per streek opgezet worden, ketens die groeien en bloeien, als best bewaarde geheimen in ons land. Dit boek vertelt dat verhaal, de granen, de mensen achter deze ketens en de praktijk van broodbakken.

Om een indruk te krijgen: hier een link naar het boek.

Oude granen, nieuw brood is een boek 'van begin tot eind'. De graanteler komt aan het woord, de molenaar en de bakker. Het verhaal van de granen wordt verteld en elke soort beschreven, en bakkers delen 60 recepten van hun eigen, unieke brood.

"Het boek brengt op prachtige wijze vele biologische initiatieven in beeld. Van graantelers, molenaars en vele bakkers die hun recepten delen. Tevens glutenvrije broden", vertelt Heleen Gierveld namens de uitgeverij.

Met auteur Ineke Berentschot is het boek van de hand van een ervaren bakker en auteur van o.a. Nachtbrood (uitverkocht). Zij bundelt haar enorme kennis, plus biologe Noor Bas (sinds 1993 werkt ze voor het CGN in Wageningen en is verantwoordelijk voor de collecties tarwe, gerst en haver) en Dion Heerkens, adviseur in de biologische landbouw en betrokken bij natuurontwikkeling, oude granen en korte ketens, zijn kennis op het teeltvlak deelt. De fotografie is van kunstenaar/fotograaf Theo Jennissen.

Oude Granen, Nieuw Brood
Noor Bas, Ineke Berentschot, Dion Heerkens
vanaf 16 oktober
236 p, gebonden, foto’s, € 29,95

ISBN: 9789062240500
Uitgeverij Jan van Arkel
www.janvanarkel.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven