20 soorten biologische kiwibessen bij Marchfeld Kiwi

"We zien nog meer marketingpotentieel, vooral in de bio- en boerderijwinkels"

De oogst van Oostenrijkse kiwibessen is momenteel in volle gang. Ook fruitkwekerij Marchfeld Kiwi in Angern an der March draait op volle toeren. Deze middelgrote marktfruitkwekerij is ruim negen jaar geleden begonnen met de teelt van biologische kiwibessen en geldt momenteel als proeftuin voor mini-kiwi's. Dit jaar groeien en bloeien er 20 verschillende rassen in het hart van Marchfeld, de grootste laagvlakte van Oostenrijk.

De moeilijke weersituatie met late vorst heeft ook het biologische teeltbedrijf in Marchfeld getroffen, zegt fruitteler Andreas Böchzelt. "Er zal dit jaar iets minder opbrengst zijn. We zijn begin september al begonnen met de oogst van dit jaar, twee weken eerder dan verwacht. Dit betekent dat het seizoen ook eerder zal eindigen: eind oktober/ begin november is meestal het moment waarop de laatste kiwibessen naar de klanten gaan. Dit jaar zal het waarschijnlijk over ongeveer 10 dagen alweer voorbij zijn."

Andreas Böchzelt bij zijn kiwibessen

20 variëteiten
De enthousiaste en toegewijde fruitteler zet zich al negen jaar in voor de biologische teelt van kiwibessen, waarbij de nadruk ligt op diversiteit in plaats van kwantiteit. "Weiki en Issai zijn onze twee belangrijkste rassen, maar in totaal gedijen er 20 rassen op ons teeltbedrijf," zegt Andreas trots.

"Van de vele variëteiten in de proeftuin zijn er waarschijnlijk enkele met een interessant potentieel. De variëteit Geneve is een toegankelijk ras en lijkt qua uiterlijk op een mini-appel. De Kens Red is ook een zeer smakelijk ras met een rode schil."

Regionale marketing
Sinds het begin van de kiwiteelt richt het fruitteeltbedrijf zich op de regionale afzet onder het label Marchfeld Mini-Kiwi. "De marketing via regionale boerderijen en biologische winkels werkt bijzonder goed. Ik zie nog steeds marketingpotentieel in dit verkoopkanaal: De verkoop in de binnenlandse levensmiddelenhandel daarentegen ontwikkelt zich waarschijnlijk met iets meer moeite," besluit Andreas.

Voor meer informatie:

Andreas Böchzelt
Marchfeld Kiwi
Zwerndorferstraße 24
2261 Angern an der March
+43 664 750 3951
office@marchfeldkiwi.at
 www.marchfeldkiwi.at


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.