Naturchac

Biologische chilipeper uit Almeria populair in Noord-Europa

Het Spaanse Naturchac uit de provincie Almeria heeft onlangs de chilipeper aan zijn biologisch assortiment toegevoegd. De chilipeperplant, afkomstig uit warme en tropische klimaten, past zich zeer goed aan aan de teeltomstandigheden in de buurt van Níjar. Het bedrijf zegt erg trots te zijn op de reeds behaalde resultaten en is ervan overtuigd een uitstekende oogst binnen te halen in de komende maanden. De oogst van de bio-chilipeper begon in augustus en loopt door tot december.

De chilipepers uit Almeria worden afgezet op de Spaanse markt maar ook in andere Europese landen, waar trouwens veel vraag is naar dit product, vooral in Denemarken, Engeland en Duitsland.

De vraag naar deze groente is de afgelopen maanden fors gegroeid en het is nu zelfs een topper op sommige markten. Het wordt onder andere gebruikt in gerechten uit de populaire Mexicaanse keuken, waar het pittige karakter van de chilipeper een tegengewicht biedt aan allerlei andere smaken.

De chilipeper is bovendien ook zeer interessant vanuit nutritioneel oogpunt, want hij bevat onder andere veel vitamines A en C, maar ook mineralen. De biologische chilipeper is daarenboven rijk aan antioxidanten en capsaïcine, een verbinding die de spijsvertering bevordert.

Bron: diariodealmeria.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven