29 oktober bij Urtica de Vijfsprong

Webinar Continuïteit & vitaliteit van biodynamische landbouwgrond

De jaardag van de BD-Vereniging en Stichting Grondbeheer heeft dit jaar als thema: Continuïteit & vitaliteit van biodynamische landbouwgrond. Vanwege corona wordt het een online bijeenkomst in samenwerking met de Antroposofische Vereniging en biodynamische zorgboerderij Urtica de Vijfsprong in Vorden.

Donderdagavond 29 oktober van 20:00 tot 21:30 uur

Programma
Welkomstwoord door Kees van Biert, voorzitter BD Grondbeheer, en Maria Inckmann-van Gaalen, voorzitter BD-Vereniging.

Astrid van Zon, Urtica de Vijfsprong, vertelt haar visie over de waarde van vrije grond voor de continuïteit van zorgboerderijen in het algemeen en voor de Vijfsprong in het bijzonder. Ze zal ingaan op de vitaliserende werking van biodynamische landbouw voor mens, dier, plant en aarde. Ook zal ze haar passie voor koeienhoorns in relatie tot vitaliteit met ons delen.

Guus van Imhoff, boer op de Vijfsprong, en Luc Ambagts, BD-Vereniging, gaan met elkaar in gesprek over mest en compost. Het gesprek is een eerbetoon aan Derk Klein Bramel, die zijn familiebedrijf de Vijfsprong heeft getransformeerd naar een zorgboerderij voor de gemeenschap. Derk wilde graag meer aandacht voor de magische kracht van compost. Compost is een vliegwiel voor een vitale bodem, en daarmee voor vitale planten, dieren en mensen. Composteren is ook een metafoor om vanuit ideeën tot wijsheid en initiatiefkracht te komen.

Aanmelden gaat via de website van de Antroposofische Vereniging.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.