"Voldoende ruimte voor kwekers om mee te groeien"

bloomon wil meer Bio-bossen gaan verkopen in 2021

Tholen - bloomon introduceerde afgelopen zomer de Bio-bos, een bos die volledig bestaat uit biologisch gecertificeerde bloemen. De vraag was de afgelopen maanden groter dan het aanbod. De Bio-bos was iedere week uitverkocht. Deze populariteit laat volgens bloomon zien dat er zeker voldoende vraag is onder consumenten naar bio-bloemen. bloomon hoopt dan ook met meer bio-kwekers samen te kunnen gaan werken.

"De Bio-bos van bloomon is zeer positief ontvangen. We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen van onze klanten. Ze zijn blij dat bloomon deze belangrijke stap in zijn duurzaamheidsreis zet", vertelt Joris van der Els, Chief Sustainability Officer bij bloomon.

Joris van der Els.

Vanaf het moment van de lancering was de Bio-bos iedere week uitverkocht, zo geeft hij aan. "Een enorm succes dus. Het aanbod van biologische bloemen van Nederlandse bodem is echter nog beperkt en onze Bio-bos was alleen tijdens de zomermaanden verkrijgbaar. Anders hadden we zeker nog veel meer klanten kunnen verblijden met de Bio-bos. De populariteit heeft bevestigd dat de consument behoefte heeft aan biologische bloemen. Daarom willen we de Bio-bos graag volgend jaar weer aanbieden."

Joris vertelt dat bloomon openstaat voor meer samenwerkingen met biologische bloemenkwekers. "Wij zien een samenwerking als een echte win-win-situatie. We ervaren dat er vanuit de consument steeds meer vraag is naar bio-bloemen, waardoor er voldoende ruimte is voor kwekers om mee te groeien."

Hij benadrukt dat bloomon met name aan de afzetkant een rol speelt.  "Onze rol is momenteel gefocust op het genereren van meer bewustwording over duurzame bloementeelt. We willen het grote publiek kennis laten maken met biologische bloemen. Als er structureel voldoende vraag is naar biologische bloemen onder consumenten, kunnen kwekers die willen omschakelen hun biologische bloemen in de toekomst goed afzetten."

Dit jaar was de Bio-bos verkrijgbaar vanaf 18 juni tot en met begin oktober. Er zijn al plannen om de Bio-bos volgend jaar in dezelfde periode weer aan te bieden. "Het streven is om dan nog meer impact te maken door een nog groter aantal bio-bossen aan te kunnen bieden."

Bio-kweker Julian Langelaan.

Bio-kweker over de samenwerking
bloomon kijkt volgens Joris zeker met tevredenheid terug op de eerste zomer met de Bio-bos. Hoe kijkt bio-kweker Julian Langelaan van Op Beemster Klei in Middenbeemster hierop terug? En wat verwacht hij van de toekomst? Julian: "Het enthousiasme waarmee we de samenwerking met bloomon zijn aangegaan aan het begin van dit seizoen was al groot en is de afgelopen tijd zeker gegroeid. Ik denk dat deze samenwerking een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de markt voor biologische bloemen en het verduurzamen van de sierteeltsector. Ik hoop dat deze samenwerking in de toekomst leidt tot een grotere en stabiele afzet van biologische bloemen, maar vooral dat het voor meer kwekers interessant wordt om om te schakelen, dan wel als biologisch bedrijf zich toe te gaan leggen op professionele biologische bloementeelt."

Voor meer informatie: sustainability@bloomon.nl en www.bloomon.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven