Nicolaas Klei schreef in zijn column in Elsevier Weekblad lovend over de Domaine Cavalier Blanc 2019: "Een onverwacht harmonieus samenzijn. Zuid-Frans wit op z'n allerbest. En voor een weggeefprijs ook nog..." Eveline Scheren, oprichter van de Biowijnclub vertelt dat ze op de hoogte was van het feit dat hij iets over deze wijn zou gaan schrijven. "Maar wat dat dan is weet ik pas als ik het lees."
In de nieuwsbrief van Biowijnclub staat het volgende geschreven over de betreffende wijnproducent:
De man die deze wijn maakt is Jean-Benoît Cavalier. Hij komt uit een geslacht van wijnmakers, is als dertiende generatie werkzaam in de wijn en heeft in 1984 Domaine Cavalier en Château de Lascaux van zijn vader overgenomen. Jean-Benoît wil wijnen maken die zich kenmerken door finesse en fraicheur. In zijn streven hiernaar is hij uitgekomen bij de bio-dynamie. Sinds 2019 zijn beide wijnhuizen biologisch-dynamisch gecertificeerd.
De wijngaarden liggen middenin 300 hectare bos dat vol staat met eiken, dennen en garrigue (laag struikgewas). Iets verderop liggen de uitlopers van de Cevennes, een bergketen in het hart van de Midi. Deze uitlopers beschermen de wijnstokken tegen de koude Mistral en Tramontagne winden en zorgen voor meer regenval in het anders droge klimaat. Niet al te ver weg ligt ook de 658 meter hoge berg Pic Saint Loup, die zichtbaar is in grote delen van het gebied rond Montpellier.
Naar de wijnen van Jean-Benoît Cavalier.
Bron: Biowijnnieuws, 11 oktober 2020