Ellen van Dalen, Natuurlijk Gezond:

"Sperziebonen, spekbonen, pronkbonen: waar zijn deze kwaliteitsproducten gebleven?"

Ellen van natuurvoedingswinkel Natuurlijk Gezond in Schiedam vroeg zich pasgeleden af waarom er nog zo weinig bonen in Nederland geteeld worden. Volgens haar zitten de klanten namelijk te springen om Nederlandse bonen. Ze schreef hierover onderstaande column:

Sperziebonen, spekbonen, pronkbonen: waar zijn deze kwaliteitsproducten gebleven? En waar is de echte vakkennis gebleven?

Ik kom nog uit de tijd dat Hollandse sperziebonen en Hollandse snijbonen producten waren waar we trots op konden zijn. De smaak van de bonen en het zachte van de snijbonen, héérlijk!

Het is vandaag de dag zoeken naar een speld(bonen) in een hooiberg. Onze jongste 2 generaties weten niet beter dan dat bonen draden hebben en smaakloos zijn. Ik snap wel waarom ze liever een pizza eten. En dan heb ik het nog niet gehad over de machinaal geplukte sperziebonen! Ze zien er uit als, geamputeerde en uit het leven gerukte, ja, wat zijn het eigenlijk? Te dun voor een sperzieboon en te weinig smaak voor een Hari Cover. Je kunt mij niet vertellen dat er geen plukkers te krijgen zijn. Of dat het te kostbaar is om handmatig te plukken. Of dat de klant dunne boontjes wil. De klant is juist dringend op zoek naar een echte boon.

Kwaliteit wint het uiteindelijk altijd van kwantiteit.

Ellen van Dalen, Natuurlijk Gezond

Voor meer informatie: natuurlijkgezondwinkel@gmail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.