"Hierdoor gaat geen enkele pompoen verloren"

Bio-Hokkaido pompoenstukjes - nieuw te verkrijgen

Tholen - De pompoen is een groente die ieder jaar weer aan populariteit wint. De past als ingredi├źnt in allerlei gerechten, zoals ovengerechte, pasta's, curry's en risotto. Nadeel is wel dat pompoenen lastig te snijden zijn. BioRey - Organic United introduceert daarom pompoenstukjes. "Onze machines hebben het harde werk al voor je gedaan", vertelt Ivo van Reij.

Met deze introductie neemt BioRey - Organic United niet alleen werk uit handen, het voorkomt ook voedselverspilling. Ivo: "De natuur laat zich niet dwingen, ook pompoenen hebben hun eigen wil. Ze zijn soms te groot, soms te klein. Voor onze pompoenstukjes worden pompoenen gebruikt die niet passen bij de wensen van de consument of de supermarkt. Hierdoor gaat geen enkele pompoen verloren en gaan we voedselverspilling tegen. Ook van de consument, die voor een beetje pompoen, nu geen hele hoeft te kopen."

Organic United heeft dit product ontwikkeld samen met de BioRey pompoenpool van telers en producent. "Wij telen pompoenen in Duitsland en Nederland en wij verzorgen de productie. Samen met van Rijsingen Ingredients zorgen wij dat het restproduct, bijvoorbeeld schraapsel, zijn weg vindt naar hoogwaardige producten. Denk hierbij aan pompoenpuree/concentraat en vezels."

Ook over de verpakking is nagedacht, benadrukt Ivo. "We merken gelukkig dat het maatschappelijke besef van de slechte impact van plastic op ons milieu, steeds groter wordt. Wij helpen de consument de goede keuze te maken: de verpakking van onze pompoenstukjes is namelijk gemaakt van gecertificeerd, bio-afbreekbaar plastic."

Voor meer informatie:

BioRey BV
Kastanjelaan 400
5616 LZ Eindhoven
+31 40 20927900
orders@biorey.com  
www.biorey.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven