Zonnepanelenproject in uitvoering bij bio-melkveebedrijf Gravesteyn

"Na 15 jaar is de installatie van ons"

Tholen - De Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp is druk bezig een tweede zonnepanelenproject te concretiseren. Begin juli heeft het bestuur van de coöperatie een contract gesloten en getekend met Biologisch Melkveebedrijf Gravesteyn aan de Oude Leedeweg in Pijnacker-Nootdorp. Op een nog te versterken schuurdak van dit bedrijf is plaats voor 250 standaard panelen. Particulieren, organisaties en bedrijven met kleinverbruik konden zich daarna via voorinschrijving aanmelden voor dit project. En nu gaat het project in uitvoering.

Dirk: "We gaan een werktuigberging van 30 bij 17 meter vol leggen met panelen van de Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp. Waarbij we de eerste 15 jaar een klein bedrag per paneel krijgen voor de dakhuur. Na 15 jaar is de installatie van ons. Daarnaast leggen we een kleinere loods vol voor ons eigen gebruik. We helpen graag mee om de postcodecoöperatie van de grond te krijgen. Voordeel voor ons is ook dat zij met hun deskundigheid meekijken bij de keuze van onze eigen installatie en leverancier. De inschrijftermijn voor leveranciers is inmiddels gesloten, deze week gaan we de aanbiedingen naast elkaar leggen."

Het biologisch melkveebedrijf Gravesteyn telt 45 melkkoeien en 25 stuks jongvee gehouden op 65 hectare weiland. Per 1 januari 2021 zal de melk geleverd gaan worden aan EKO Holland. Dirk en Isabella houden als vierde generatie van de familie Gravesteyn het boerenbedrijf op een eigentijdse manier draaiende. De Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp is naast het duurzaamheidsverhaal ook een extra bron van inkomsten voor het bedrijf dat ook gecertificeerd educatiebedrijf is. Begin maart 2020 wisten 4 basisschoolklassen per week de boerderij te vinden voor een interactieve les gegeven door de boer en boerin. "Tijdens de lockdown zijn er drie trainingsruimten gerealiseerd waardoor lessen nu ook in de winter gegeven kunnen worden. Basisscholen zijn maar een deel van de doelgroep, iedereen is welkom om kennis te maken met de biologische landbouw. Dat kan in de vorm van een uitgebreide excursie of een vergadering met een korte excursie door de polder als intermezzo, ook hebben we er al diverse workshops koe schilderen gegeven."

Klik hier voor meer informatie over het project.

Voor meer informatie:

Dirk en Isabella Gravesteyn
Biologisch melkveebedrijf Gravesteyn
Oude Leedeweg 25
2641 NL Pijnacker
Dirk: 06 19401606
Isabella: 06 49653807
oudeleedeweg25@kpnmail.nl  
www.melkveebedrijfgravesteyn.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven