Wim van der Zanden werkt al 60 jaar bij Biologische Bakkerij van der Westen (Zonnemaire)

"Ge mot gewoon nooit weggoan"

In 1960 kwam Wim van der Zanden als jongetje van 14 jaar werken bij Gerrit van der Westen. Destijds een warme bakker in het Brabantse dorpje Made en tevens de vader van Ad van der Westen. Wim bezorgde de broden langs de deuren in het dorp. Tot op de dag van vandaag vervoert hij nog steeds brood en grondstoffen naar en van de vier Brabantse locaties en levert hij bij klanten. In de loop van de jaren heeft hij de transformatie van het bedrijf naar een 100% bio-bakkerij meegemaakt (in 1980). "Hij is altijd meegegaan met de veranderingen van het bedrijf. Ik vind dat heel knap", zegt Ad van der Westen, oprichter van het familiebedrijf.

Merrie Corrie is hij nooit vergeten
In de jaren 60 was Wim's beste vriendin de merrie Corrie, het paard dat voor de wagen werd gespannen. "Haar behoefte deed ze altijd op dezelfde plaats in de dagelijkse route. En wanneer we de laatste klant hadden gehad, had ze haast om terug te gaan en ik moest me vasthouden", aldus Wim.

Wim met Corrie.

Wim hoort bij de familie
De allereerste jaren reed Wim nog met een bakfiets. Daarna een lange tijd met paard en wagen. De eerste auto, waarmee hij het brood rond bracht was een lelijke eend. Vandaag de dag rijdt hij een moderne transporter/ vrachtwagen. En oh ja, Wim kennen ze allemaal. In het bedrijf of in zijn woonplaats Made. Voor Ad van der Westen hoort hij na al die jaren samen dan ook echt bij de familie.

Hoe hou je het zo lang vol?
Op z'n 74e werkt Wim nog altijd in de bakkerij. Hoe hou je het zo lang vol? Voor Wim is dat heel eenvoudig: "Ge mot gewoon nooit weggoan."

Een bijzondere verrassing
60 jaar trouw aan het bedrijf – dat moet natuurlijk de nodige aandacht krijgen. Zo werd Wim op vrijdagochtend 2 oktober verrast bij alle bedrijfsvestigingen. Voor elke vestiging stond een felrode ouderwetse tuktuk voorzien van een banner met Wim's slogan 'Ge mot gewoon nooit weggoan' (klik hier om de banner te bekijken). Alle collega's hebben het glas geheven op hun geliefde collega en dat op de, zoals tegenwoordig gebruikelijk, 1,5 meter afstand. Voor Wim waren dit bijzondere momenten. De emotie was te zien in het gezicht van de normaal zo nuchtere Brabander. Hij sloot de dag af met een gezellig diner in het gezelschap van zijn familie en de familie van der Westen. Met z'n allen hebben ze genoten van de mooie momenten en geproost op 60 jaar werknemerschap bij familiebakkerij van der Westen.

Wim in de tuktuk. 

Voor meer informatie: info@zonnemaire.nl en www.zonnemaire.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.