Introduceert papieren zakken en katoenen tasjes

Einde verhaal voor bioplastic op AGF-afdelingen Carrefour

De dagen van bioplastic zakken zijn geteld op de AGF-afdelingen van supermarktketen Carrefour. "Hoewel de zakken grotendeels zijn vervaardigd van plantaardige materialen en in theorie door de consument thuis kunnen worden gecomposteerd, is het grootste nadeel van deze zakken dat ze niet te recyclen zijn", zo meldt Carrefour.

Carrefour heeft daarom besloten om deze zakken vanaf dit najaar niet meer gratis te verstrekken. In plaats daarvan kunnen klanten die losse AGF kopen hun producten verpakken in recyclebare zakken van kraftpapier of herbruikbare tasjes van biologisch katoen.

De kraftzakken zijn gemaakt van 100% FSC-gecertificeerd papier uit duurzaam beheerde bossen en bleken deze zomer tijdens consumentenpilots erg populair te zijn onder klanten. Ze zullen vanaf dit najaar geleidelijk worden ingevoerd. Op de AGF-afdelingen van winkels zullen de zakken, die voorzien van van een doorzichtig venster (eveneens van papier), de huidige plastic zakken gaan vervangen. 

De herbruikbare tasjes van biologische katoen worden dit najaar gelijktijdig met de Europese Week van de Duurzame Ontwikkeling  geïntroduceerd op de AGF-afdelingen van hypermarkten. De zakken zijn te koop voor €0,99 per stuk of voor €2,80 per drie stuks. Hierna zullen de katoenen tasjes ook wordt uitgerold naar gemakwinkels en supermarkten.

Ook zullen er in de winkels van Carrefour grotere boodschappentassen van kraftpapier worden verkocht voor €0,09. Deze tassen vormen een aanvulling op het huidige aanbod aan boodschappentasjes. 

Bron: Carrefour.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven