'Live' online workshop verzorgd door Michaël Wilde en Harrie Janssen

Welke rol speelt biologische productie binnen verduurzaming van de veehouderij?

"Mooi dat de biologische sector vandaag heeft meegepraat over de veehouderij van morgen", plaatste Bionext-directeur Michaël Wilde gisterenavond op LinkedIn. Het ministerie van LNV organiseerde een inspiratiedag voor dierlijke voedselketens 'De veehouderij van morgen: duurzaam & marktgericht'.

Michaël gaf samen met Harrie Janssen, bio-melkveehouder en bestuurslid van Natuurweide, een workshop over de biologische
melkveehouderij en hoe deze een belangrijke rol speelt als het gaat om de toekomst van ons landbouwsysteem. "Het event was online maar Harrie en ik waren naar Utrecht afgereisd om de workshop 'live' samen te geven en dat werkte erg goed.

Op LinkedIn zei Michaël ook nog: "Als toekomstbestendige sector staan wij open voor veel meer samenwerking met de rijksoverheid, de provincies, maatschappelijke organisaties en natuurlijk de retail. Alleen samen kunnen wij het systeem echt veranderen. Dank LNV voor de goede organisatie."

In het programmaboekje staat de volgende uitleg over de workshop:

Welke rol speelt biologische productie binnen verduurzaming van de veehouderij?
Door Michaël Wilde (Bionext) 14:00 - 14:45 uur | Zaal: Kalvermelk
2c

Biologische veehouderij is een hard groeiende en innovatieve sector met mogelijkheden voor agrariërs, verwerkers en handel. In de biologische sector wordt gewerkt met oog voor natuur en ecosystemen, om zo duurzaam mogelijk voedsel te produceren. 'Kringlooplandbouw' en 'natuurinclusieve landbouw' zitten diep geworteld in de biologische landbouw. Ketenorganisatie Bionext zet zich in om biologische productie te laten groeien. Zij verenigt hierbij zowel biologische boeren als de handels- en verwerkingsbedrijven en legt contact met de consument. Het marktaandeel biologisch is nog steeds klein (3,21%). Maar boeren krijgen er een hogere prijs voor dierenwelzijn en milieuactiviteiten en veel veranderkracht komt juist uit de bio-sector. Wat kunnen we van de sector leren? En is er ruimte voor groei van het marktaandeel biologisch?

Klik hier voor het volledige programmaboekje.

Voor meer informatie: wilde@bionext.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven