Corona update: Skal-inspecties op locatie gaan door

Maandag 28 september jongstleden was er een nieuwe persconferentie rondom de coronamaatregelen. In dit nieuwsbericht praat Skal u bij wat nu de stand van zaken is rondom de inspecties op locatie die Skal uitvoert.

Naar aanleiding van de persconferentie van 28 september heeft Skal vastgesteld, dat inspecties op locatie plaats kunnen blijven vinden. Dit inspecteren gebeurt volgens een protocol met inachtneming van alle corona-(hygiëne)richtlijnen. Bedrijven waar een inspectie wordt ingepland, ontvangen het protocol voorafgaand aan de inspectie zodat de inspectie veilig – voor beide partijen - kan verlopen.

Verloop inspectie volgens coronaprotocol
De meeste onderdelen van een inspectie op locatie zijn hetzelfde gebleven als voor de corona-maatregelen. Op een rijtje voor u samengevat:

  • Het is de bedoeling dat de inspectie door één medewerker wordt begeleid.
  • Rondgang op de locatie: uiteraard wordt er bij de rondgang rekening gehouden met de bestaande hygiëne-maatregelen binnen het bedrijf. Er worden geen aanvullende interviews met overige medewerkers in het bedrijf gehouden.
  • Tot slot zal de inspecteur tijdens de inspectie 1,5 meter afstand houden.
  • Skal vraagt om de 1,5 meter voor zowel uzelf als de inspecteur goed te faciliteren.

Belang van inspectie op locatie
De voedselsector is een vitale sector en het toezicht daarop is belangrijk voor het consumentenvertrouwen, ook in tijden van Corona. De wettelijk verplichte fysieke inspecties op het biologische productieproces van een bedrijf zullen dus doorgang blijven vinden. Dit is belangrijk voor de geldigheid van de bedrijfscertificering.

Voor meer informatie: info@skal.nl en www.skal.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.