Albert Heijn heeft de ruimste keuze aan biologisch

Groenten en fruit het goedkoopst bij Lidl

Lidl is gemiddeld 16% goedkoper voor groente en fruit dan andere supermarkten. Dit blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond onder 15 supermarktketens. Spar is de duurste supermarkt voor groente en fruit. De prijzen liggen hier 18% boven het gemiddelde.

Aldi is na Lidl de goedkoopste voor groenten en fruit. Hier betalen consumenten 12% minder dan gemiddeld. Opmerkelijk is dat Aldi voor groente en fruit wel iets duurder is dan Lidl. Dit terwijl de discounters met hun huismerken al jaren op hetzelfde prijsniveau zitten. 

Ook opvallend is dat Jumbo en Picnic voor A-merken vaak goedkoop zijn. Voor groenten en fruit zijn beide supermarkten juist iets duurder dan gemiddeld. Bij Plus geldt het tegenovergestelde. Voor A-merken zijn ze duurder dan gemiddeld, voor groente en fruit goedkoper. 

Biologisch
Wat betreft het aanbod van biologische groente en fruit bungelen de discounters onderaan. Aldi verkoopt slechts 5 biologische varianten, Lidl 11. Albert Heijn heeft de ruimste keuze aan biologische groenten en fruit (51 artikelen), gevolgd door Jumbo (45) en Plus (35).

Ruim 100 artikelen
De Consumentenbond vergeleek de prijzen van 112 verse groente- en fruitartikelen. Het ging daarbij om onbewerkte en bewerkte producten, zoals voorgesneden sla. Diepvriesproducten en groente in blik werden niet meegenomen in de vergelijking. De prijzen zijn het gemiddelde van 5 peilingen in juli.

Bron: Consumentenbond


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven