Minister Schouten bezoekt 'Boerderij van de Toekomst'

Het Ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit meldt op twitter dat minister Schouten maandag 28 september een bezoek heeft gebracht aan de 'Boerderij van de Toekomst'. Op deze proeflocatie worden nieuwe kringlooplandbouwconcepten getest en leren ondernemers van elkaar. Ze was daar samen met onderzoekers, vertegenwoordigers van de plantaardige keten en een melkveehouder.

Daar vertelde onder andere onderzoeker en projectleider Wijnand Sukkel over de mogelijkheden en voordelen van strokenteelt. Wijnand: "Die boerderij van de toekomst is dichterbij dan je denkt. Alle uitdagingen die een akkerbouwbedrijf in zich heeft, proberen we tegelijk aan te pakken. We werken ook met gewasdiversiteit, in een strokenteeltsysteem. Daarmee krijg je een veel hogere biodiversiteit en een veel lagere ziekte- en plagendruk."

Provincie Flevoland werkt samen met Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling aan de voucherregeling 'Boerderij van de Toekomst' voor startups en innovatieve bedrijven. "Dit is een heel mooi initiatief in de omslag naar kringlooplandbouw."

Voor meer informatie: www.farmofthefuture.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven