Ambianze Bloem & Sfeer behaalt zilver in 'Barometer Duurzame Bloemist'

Bloembinderij Ambianze Zijlmans Bloem & Sfeer in Kaatsheuvel heeft maandag 28 september de zilveren status van de Barometer Duurzame Bloemist ontvangen. Hanne van Aart, burgemeester van Loon op Zand, heeft het certificaat in de winkel aan eigenaar Pascal Zijlmans overhandigd.

Na een klein jaar is het eindelijk zover voor de winkel van 160 m2. Het Barometer-certificaat betekent dat een flink aantal stappen is genomen om te verduurzamen. Ook de inkoop van bloemen, planten en snijgroen is daarbij duurzamer. "Maatschappelijke betrokkenheid is in ons hele bestaan een belangrijke pijler geweest en dit willen we graag zo houden. Zo steunen we al tien jaar veel goede doelen en bieden we plaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook vinden we het belangrijk om mensen te kunnen laten integreren", zegt Pascal. Tijdige opleiding van medewerkers is daarbij heel belangrijk.

Met de zilveren status heeft 30 tot 50% van de bloemen een milieu- en/of sociaal keurmerk. Het doel is voor de gouden status te gaan. Dan is het inkooppercentage duurzamere bloemen, snijgroen en planten minimaal 50%. Zelf koopt Pascal het liefst EKO/biologische bloemen in.

De onderneming is tevens duurzamer door onder meer het overstappen naar een groene energieleverancier, Ledverlichting en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Ook het verpakkingsmateriaal is milieuverantwoorder. Bloemen worden bijvoorbeeld verpakt in ongebleekt pakpapier en recyclebaar plastic.

Voor meer informatie: www.ambianze.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven