"We verwachten de komende vijf seizoenen jaarlijks 30% te groeien"

Het Spaanse Campojoyma gaat nu ook bio-broccoli exporteren

BioCampojoyma uit Almería voegt met broccoli een nieuw product toe aan zijn bio-assortiment. De teelt komt in handen van de coöperatie Medifruver uit Murcia, die dankzij jarenlange ervaring een van de beste telers van biologische broccoli in Spanje is.

Van oktober 2020 tot en met mei 2021 zal Campojoyma 4 miljoen stuks broccoli exporteren. De belangrijkste bestemmingen zijn Duitsland, Frankrijk, Polen, Roemenië, Tsjechië, Zweden, Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland, waar het bedrijf uit Almería al een uitstekende positie heeft veroverd in het segment van biologische groenten.

De overeenkomst houdt in dat Campojoyma de afzet op zich neemt en Medifruver de teelt. Zo sluit de telersorganisatie uit Murcia zich aan bij het technische systeem en de filosofie van duurzame teelt van Campojoyma.

De oprichter en manager van Campojoyma, Francisco Jesús Montoya Sánchez, heeft deze week bezoek ontvangen van de voorzitter van de coöperatie Medifruver, Félix Garre Sanz, om het akkoord te tekenen en hem de faciliteiten van Campojoyma te tonen. "We hebben besloten om broccoli in onze catalogus op te nemen, omdat we het zien als een essentieel product voor de biosector. Het ligt ook in de lijn van onze biologische Chinese kool, waarvan we een toonaangevende teler zijn op wereldvlak”, zo zegt Francisco Montoya. “Medifruver heeft al 30 jaar ervaring met het telen van broccoli en de afgelopen tien jaar zijn ze ook overgeschakeld op bio, wat ons het volste vertrouwen geeft bij het tekenen van deze overeenkomst."

Volgens Francisco Jesús mikt de samenwerking vooral op de toekomst. "We zullen groeien in dit product. We verwachten de komende vijf of zes seizoenen jaarlijks 30% te groeien."

Uitbreiding bladgroentenassortiment
Bio-broccoli is een zeer gezonde groente met een hoog gehalte aan vitamine C, maar hij bevat ook vitamine K, B en A, mineralen zoals magnesium, ijzer, zink, kalium, fosfor en vezels. Het ijzer helpt bloedarmoede te bestrijden, maar de broccoli is ook goed voor het hart, de ogen, de huid en zuivert het lichaam.

De broccoli vormt een uitbreiding op het bladgroentenassortiment van Campojoyma, dat al Chinese kool, spitskool, bloemkool en koolrabi telt.

Campojoyma, dat gevestigd is in Campohermoso, een deelgemeente van Níjar, is exponentieel gegroeid sinds Francisco Montoya het in 2004 oprichtte. Momenteel teelt en zet het bedrijf meer dan 30 referenties uit het bio-segment af, waardoor het jaarrond in de weer is met traditionele bio-tuinbouw.

Voor meer informatie:
Antonio Verdegay Flores
Bio Campojoyma
Tel: +34 950 24 23 47
Mob:+34 629 69 36 27
director@contraportada.net
www.campojoyma.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.