Martin Powell, Mushrooms4Life:

"De medicinale eigenschappen van paddenstoelen moeten voor iedereen beschikbaar zijn"

Mushrooms4Life koploper met biologische paddenstoelsupplementen
In de Traditionele Chinese Geneeskunde waren medicinale paddenstoelen al heel lang populair. Daar werden ze toegepast om lichaam en geest te ondersteunen bij tal van processen. Nu - in het Westen - neemt ook de vraag naar medicinale paddenstoelen in de vorm van supplementen toe. Diverse paddenstoelmerken nemen hun intrek in de Nederlandse markt, waaronder Mushrooms4Life.

Meer dan 20 jaar onderzoek naar paddenstoelen
"Wetenschappers hebben pas onlangs bevestigd wat oude culturen al eeuwen weten; paddenstoelen bevatten enkele van de krachtigste medicinale stoffen die in de natuur worden gevonden", aldus Martin Powell. Martin is één van de oprichters van Mushrooms4Life. Hij beschikt over veel kennis van paddenstoelen en de therapeutische toepasbaarheid. Wat ooit begon als een hobby groeide snel uit tot een regelrechte fascinatie. In totaal heeft hij meer dan 20 jaar onderzoek verricht naar de mogelijkheden van medicinale paddenstoelen. Met zijn kennis schreef hij twee succesvolle boeken en ontwierp hij een supplementenlijn. "Mijn uitgangspunt was - en is nog steeds - dat de medicinale eigenschappen van paddenstoelen voor iedereen beschikbaar moeten zijn."Verschillende productlijnen
"Binnen het assortiment van Mushrooms4Life heb ik gekeken naar de meest krachtige paddenstoelsupplementen die het lichaam ondersteunen bij tal van processen. Op die manier ben ik uitgekomen bij een aantal paddenstoelen, waaronder Lion's Mane, Chaga, Cordyceps, Reishi, Maitake en Shiitake. Bij de samenstelling van de supplementen heb ik mij laten inspireren door de Traditionele Chinese Geneeskunde. Bij Mushrooms4Life vind je hoogwaardige capsules, poeders en mushroomlattes en -koffies."

Capsules en poeders
De kracht van de natuur in één capsule of schepje mushroompoeder. Voor de capsules en poeders gebruikt Mushrooms4Life paddenstoelen die met zorg wild geoogst of gekweekt zijn. Hierbij wordt de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk nagebootst. “Dankzij dubbele extractietechnieken halen we het beste uit elke paddenstoel, zonder hulpstoffen, bindmiddelen, vulstoffen of additieven. Via een secuur productieproces worden de paddenstoelen verwerkt tot hoogwaardige capsules of fijne poeders."

Reishi Spore
"De Reishi Spore is volledig geïnspireerd op de Reishi paddenstoel. Vroeger, in het oude Japan, werd de Reishi paddenstoel als zeer waardevol gezien. Het was zijn gewicht volledig waard in zilver", aldus Martin. In de Spore-collectie van Mushrooms4Life gebruiken ze enkel de sporen van de Reishi. "De sporen zitten boordevol met triterpenen, driemaal zoveel als in het vruchtlichaam. In deze lijn worden populaire paddenstoelen gecombineerd met de sporen van de Reishi."

Mushroomlattes en -koffies
"De mushroomlattes en -koffies zijn onze nieuwste productlijn. Hierin combineren we smakelijke kruiden met bijvoorbeeld Cordyceps of Chaga." Hiermee raakt Mushrooms4Life de nieuwste trend op dit moment om paddenstoelen. Mushrooms4Life biedt een breed assortiment met diverse dranken.

100% biologisch - al het goede uit de paddenstoel
Biologisch is belangrijk; bij voeding, maar ook steeds meer bij supplementen. Paddenstoelen hebben nog een hele andere reden waarom het verstandig is om voor biologisch te kiezen. "Paddenstoelen zijn de schoonmakers van de natuur. Ze nemen alle stoffen uit hun directe omgeving op als een spons. Worden er chemicaliën of andere bestrijdingsmiddelen gebruikt om de kweek te bespoedigen? Grote kans dat de paddenstoel dit ook opneemt. Wanneer je diezelfde paddenstoel gebruikt voor de productie van supplementen neem je ook die stoffen mee. Zonde, want hiermee kun je de gezondheidsvoordelen te niet doen", aldus Martin. "Daarom is het zo belangrijk dat je kiest voor biologisch. Al onze supplementen zijn biologisch gecertificeerd door de Soil Association en we halen de paddenstoelen zo dicht mogelijk bij hun oorspronkelijke bron vandaan. Of we dupliceren de oorspronkelijke omgeving zo goed mogelijk na. Daarnaast doen wij er alles aan om onze voetafdruk op de wereld zo klein mogelijk te maken. Onze producten worden daarom geleverd in glazen potten en kijken we voortdurend naar mogelijkheden om het gebruik van plastic zoveel mogelijk te reduceren."

Smart & Zo exclusief distributeur
De voedingssupplementen groothandel Smart & Zo is binnen de Benelux exclusief distributeur van het merk Mushrooms4Life. Zij bieden met zorg geselecteerde exclusieve natuurproducten die bijdragen aan een betere leefwijze voor mens en dier. "We selecteren onze producten aan de hand van strenge eisen om de hoogste kwaliteit te waarborgen en richten ons op biologische en Skal-gecertificeerde producten. Door onze optimale service bouwen wij dagelijks aan een langetermijn relatie met onze klanten", aldus Marco de Vijlder, Directeur van Smart & Zo.

Voor meer informatie: www.mushrooms4life.nl en www.smartenzo.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven