"Wij voorzien onze afnemers van mix-pallets tot complete vrachten"

BIO-Center ZANN verzet bakens naar Nederlandse markt

Tholen - BIO-Center Zann is al sinds 1977 actief als groothandel in biologisch gecertificeerde groenten, fruit en bloemen. "Al die jaren zijn we vooral bekend in het buitenland, maar daar willen we nu verandering in brengen. We zien een duidelijke kentering, waarbij steeds meer Nederlandse consumenten bewust kiezen voor biologisch geteelde producten", vertelt Ingrid Rog. Vorig jaar maart verhuisde het bedrijf naar een nieuw pand in Berkel en Rodenrijs. "Hier zijn wij erg blij mee. Het werkt prettig voor alle mensen. Wij hebben het zo klimaatneutraal, maar ook circulair mogelijk ingericht."

"Wij merken dat ook onze Nederlandse klanten de kwaliteit en versheid van onze producten, het zeer uitgebreide assortiment maar ook de flexibiliteit en de laagdrempeligheid om te werken met onze mensen waarderen. Daarom zetten wij steeds meer stappen op de Nederlandse markt en zoeken wij klanten van klein tot groot om mee samen te werken", vertelt Ingrid Rog.

Ontwikkelingen zijn er volop bij de bio-groothandel. "De biologische AGF-handel is zo dynamisch als wat en dat houdt het ook spannend en leuk. Dagelijks wordt er met mens en macht gewerkt om alle verse biologische producten zo snel mogelijk bij de klant te bezorgen. De klant wordt steeds veeleisender en dat is maar goed ook. Wij hebben een grote diversiteit aan afnemers van klein tot groot. Zo maken wij mixpallets met diverse producten tot aan complete vrachten naar diverse retailers. Maar ook geïnteresseerde winkels, groothandels en bio-marktkooplui en abonnementendiensten sturen wij graag vrijblijvend onze offerte."

BIO Center ZANN is volgens haar niet zomaar een groothandel. "Wij werken nauw samen met onze zogenaamde Nederlandse ‘ZANN’ telers waarbij de telers zich hard maken voor de teelt van komkommers, tomaten, selderij, pompoenen et cetera. Voor het seizoen maken wij duidelijke afspraken over wat zij gaan telen en wij maken ons dan vervolgens hard voor de verkoop van de gehele oogst. Deze schouder-aan-schouder-samenwerking is naar ons inziens de enige aanpak om het gezamenlijk doel te bereiken!"

Naast de  lokaal geteelde producten is er natuurlijk ook buiten het Nederlandse seizoen vraag naar allerlei producten. Voor een jaarrond en uitgebreid aanbod importeren wij bijvoorbeeld appels uit onder meer Chili, gember uit Peru, blauwe bessen uit Portugal diverse groenten uit Spanje. Op deze manier kunnen wij onze klanten zowel met lokaal als globaal product bedienen. Gevolg is een steeds completer assortiment, maar wij kiezen wel duidelijk voor het Nederlandse product eerst!" 

Voor meer informatie:
Ingrid Rog
BIO-Center ZANN
Edisonstraat 1
2652 XS
Berkel en Rodenrijs (Lansingerland)
Tel 010 477 56 88
info@biocenterzann.com
www.biocenterzann.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven