Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bart Keizers over handelsapp voor agrarische producten

"FarmTrade is een verbindingsplatform gericht op handel"

Bart Keizers richtte eind vorig jaar FarmTrade op: een nieuwe agrarische handelsapp waarmee boeren handel met elkaar kunnen drijven. Zijn missie is om boeren met andere boeren, handelaren en afnemers te verbinden. Dat lukt behoorlijk, want met ruim 2.000 bedrijven op FarmTrade wordt er veel handel gedaan.


Oprichter Bart Keizers van FarmTrade.

FarmTrade is een agrarisch initiatief gericht op het verbinden van de agrarische sector. Momenteel wordt FarmTrade veel gebruikt voor handel in agrarische machines en producten zoals aardappelen, uien, granen en wortelen en is er een groep voor biologische handel. Bart Keizers wil met FarmTrade de agrarische handel verbinden. Keizers licht toe: "FarmTrade is een verbindingsplatform gericht op handel. Wij willen alle bedrijven met elkaar in contact brengen, het is ook niet zozeer marktplaats maar een verbindingsplatform. Bij ons kun je bijvoorbeeld niet alleen aanbod plaatsen, maar ook een vraag uitzetten. Zo vragen er bijvoorbeeld regelmatig bedrijven op FarmTrade uien en aardappelen om in te kopen en daar wordt ook veel contact mee opgenomen door boeren op de APP."

De handel van boer tot boer gaat volgens Keizers al veel via FarmTrade, vandaar dat hij verder wil kijken om meer afnemers op het platform te krijgen. "Ik denk dat er ook handelaren zijn die hun netwerk willen vergroten en in contact willen komen met meer agrarische bedrijven. Ben je dus op zoek naar een partij aardappelen, uien of groente voor een bepaalde order, dan kun je op FarmTrade supersnel je vraag uitzetten en duizenden bedrijven bereiken. Dit kan voor vrijwel elk product en elke vraag. FarmTrade heeft het netwerk."


Foto’s van FarmTrade met daarin de verschillende handelsgroepen.

Verbreed je handelsnetwerk
De ambitie van Keizers met FarmTrade is helder, hij wil zo snel mogelijk groeien. Daarmee heeft hij FarmTrade kosteloos voor de gebruikers gemaakt. Handel aanbieden en vragen is dus ook kosteloos. Een verdienmodel zit in advertenties voor bedrijven. Maar zijn eerste focus ligt op het nog groter maken van de handel via het platform. Over de handel zegt Keizers het volgende: "Iedere boer heeft wel zijn eigen afzetkanalen, maar via FarmTrade kun je dat veel breder trekken. Je komt in contact met bedrijven die je nog niet kende, en het kan niet anders dan dat dat zich uitbetaalt in de prijs of in betere voorwaarden. Nu al zijn er bedrijven die uien en aardappelen hebben verkocht via FarmTrade waar ze net wat meer voor kregen dan via hun eigen kanalen. Dat vind ik het mooiste compliment dat er is!"

Ook gebruik maken van FarmTrade? Ga naar www.farmtrade.nl  of download hieronder gelijk de app: www.download.farmtrade.nl