Resultaat samenwerking Gulpener met bio-teler Felix Huntjens

Nieuw: Sterk Rogge Bier

Nieuw van Gulpener: Sterk Rogge Bier. Sterk Rogge is het eerste bier uit het nieuwe brouwhuis dat gebrouwen is met een lokaal oergraan: rogge. Het bier is een collab tussen Gulpener en lokale vrund, partner en bio-teler Felix Huntjens. Het is een fruitig en licht pikant bier met veel mout.  

Sterk Rogge
Sterk Rogge is een stevig amberkleurig bier, dat veel lijkt op een tripel. Het bier is gebrouwen met 40% ongemoute rogge en dat is uniek. Om zoveel mogelijk smaak en aroma uit de rogge te toveren, is het bier op hoge temperatuur vergist (voor de liefhebber: Gerardus gist). Het resultaat is een kruidig, fruitig en een beetje zoetig bier. Sterk Rogge smaakt naar roggebrood, ontbijtkoek en naar het Limburgse Land.

Duurzaam bier
Gulpener nam deze zomer een nieuw brouwhuis in gebruik, het meest duurzame van Europa. Een nieuw filter-proces zorgt ervoor dat Gulpener naast brouwgerst ook andere granen kan gebruiken om bier te brouwen. Gulpener koos samen met bio-boer Felix Huntjens voor rogge. Rogge is een oorspronkelijk (oer)graan uit de regio. De herintroductie van die granen is goed voor de biodiversiteit. Oergranen hoeven ook niet bespoten te worden, omdat ze een natuurlijke afweer hebben tegen de lokale ziektes en dat is weer goed voor een langdurig gezonde bodem. Gulpener hoopt begin volgend jaar een nieuw bier te introduceren met het oergraan emmertarwe.

Sterk Rogge Bier 30 cl - consumentenadviesprijs € 1,29

Te koop bij goede bierwinkels, slijters, in de supermarkt en via www.webshop.gulpener.nl  

Voor meer informatie of een bier om te proeven:

Niels Paauw
Pow Comms
06 28838886
niels@ka-pow.nl 

Maartje Rutten
Gulpener Bier
06 12826859
maartje.rutten@gulpener.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven