Eigenaren Natuurvoeding Zonneklaar zoeken opvolger(s)

"Klanten zijn vaak blij verrast door ons ruime assortiment"

Tholen - Wat ruim 40 jaar geleden begon als een consumentenkring van natuurvoeding in Oosterwolde is inmiddels uitgegroeid tot een mooie onafhankelijke natuurvoedingssupermarkt, nu onder de naam Natuurvoeding Zonneklaar. Eigenaren Saskia Poelhekke en Rob Vries zijn 15 jaar eigenaar geweest van 'De Wigter' in Drachten (nu een Ekoplaza) en zijn nu 12,5 jaar eigenaar van Natuurvoeding Zonneklaar. Inmiddels zijn ze pensioengerechtigd en bieden de winkel daarom ter overname/te koop aan. "Wij hebben altijd met veel energie en plezier in beide bedrijven gewerkt. We hopen van harte dat er reacties zullen komen", vertelt Saskia.

Ze vertelt dat de winkel een ruim assortiment biologische en biologisch-dynamische voedingsmiddelen en persoonlijke verzorgingsartikelen heeft. De in het Friese Oosterwolde gevestigde winkel heeft klanten uit de wijde omgeving. "Omdat Natuurvoeding Zonneklaar niet afhankelijk is van één inkoopketen is het assortiment doelgericht aangepast op de vraag van de consument. We hebben daardoor een assortiment aan natuurvoeding ter beschikking van meer dan 6000 producten. Vaak zijn klanten blij verrast dat ze producten bij ons kunnen vinden die niet verkrijgbaar zijn bij andere natuurvoedingswinkels."

Doorstart na crowdfunding
Zeven jaar geleden verkeerde de winkel in financiële problemen. Middels een crowdfundingsactie werd de winkel door zeer betrokken klanten en vrienden gered en kon er een doorstart gemaakt worden. Rob: "De winkel kreeg toen een ander management, onderging een make-over en er werd veel geïnvesteerd in uitbreiding van het assortiment, nieuwe apparatuur en een betere verlichting."

Saskia vertelt dat de omzet vervolgens gestaag steeg, maar dat dit rond 2017 enigszins stagneerde. "Dit was landelijk het geval, door de 'valse' concurrentie van de supermarkten. Zij bieden slechts een klein deel van het biologische assortiment."

Omzetgroei tijdens coronacrisis
Wat merken ze bij Natuurvoeding Zonneklaar van de coronaciris? "Aan het begin van de coronacrisis was er een forse groei in de omzet. Dit kwam deels door het hamsteren, deels doordat nieuwe klanten toch voor gezondere en eerlijke voedingsmiddelen kozen. Het afgelopen jaar is de omzet met 15% gestegen."

Voor meer informatie:

Saskia Poelhekke en Rob Vries
Natuurvoeding Zonneklaar
Nanningaweg 7
8431 AA Oosterwolde
0516 522412
06 38349793
info@natuurvoedingzonneklaar.nl 
www.natuurvoedingzonneklaar.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.