Superga introduceert The Organic Collection sneakers

Het internationaal bekende schoenenlabel Superga heeft in september zijn eerste biologische collectie uitgebracht. In de kenmerkende stijl van Superga, maar dan gemaakt van biologisch katoen, hennep en gerecycled rubber.

Het Italiaanse schoenenlabel maakt al meer dan honderd jaar schoenen en het immer populaire 2750-model bestaat al sinds 1925.

Nu betreedt het label dus 'de biologische arena'. The Organic Collection doet de klassieke stijl van het label (de 2790-, 2750- en 2490-modellen) herleven door ze opnieuw te introduceren. De bovenkant van de schoenen zijn gemaakt van 60 procent biologisch katoen en 40 procent natuurlijke hennep, samengehouden met 100 procent biologisch draad. De zolen bestaan voor 50 procent uit gerecycled rubber en de inlegzolen zijn gemaakt van natuurlijke kurk.

Het resultaat zijn klassieke sneakers waar meer over nagedacht is. "De ontwikkeling van dit concept duurde zo'n acht tot 12 maanden", zegt de algemeen directeur van Superga, Helder Borges. "We wilden ervoor zorgen dat we alle juiste ingredi├źnten hadden die nog steeds de essentie van het merk bevatten."

Voor meer informatie: www.superga.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven