Charles Cavallini, Alpilles Primeurs:

“De vraag naar biologische kruiden is groot”

Alpilles Primeurs, gelegen in Saint Rémy de Provence, is teler van aromatische potplanten. Het bedrijf biedt alleen biologische kruiden aan. “De vraag naar biologische kruiden blijft groeien ten koste van de vraag naar conventionele kruiden. Om het gemakkelijker te maken, hebben we ervoor gekozen om ons hele bedrijf om te bouwen naar biologisch,” legt kwaliteitsmanager Charles Cavallini uit. "Ondanks de grotere vraag naar biologische kruiden worden biologische producten niet meer gepromoot op het gebied van de prijs, die hetzelfde is als die van conventionele producten.” Alpilles Primeurs is sinds 2011 gecertificeerd als biologisch.

De afzet van de kruiden vindt plaats van begin maart tot eind december. Voor Alpille Primeurs zijn de maanden april en mei de belangrijkste maanden. “Tijdens deze maanden hebben we veel producten beschikbaar en in combinatie met het beter weer groeit de vraag naar aromatische kruiden.” 99% van de kruiden van het bedrijf wordt op de Franse markt verkocht aan onafhankelijke retailers, supermarkten, groothandels en kleine lokale winkels.

De twee leiders van Alpilles Primeurs: Frédéric Marie (links) en zijn broer Jean Paul Marie. In het midden: hun vader Pierre Marie.

HEV gecertificeerd
Alpilles Primeurs is sinds 2019 HEV-gecertificeerd. Volgens Charles is de HEV-certificering zeer complementair aan de biologische teelt. “Bij ‘biologisch’ wordt vooral gekeken naar het eindproduct. De HEV-certificering geeft aan dat er op milieuvriendelijke wijze wordt geteeld.” Alle kruiden, die Alpilles Primeurs aanbiedt, komen van de eigen teeltlocatie van het zaaien tot het verhandelen.

Recyclebare verpakkingen
In 2020 besloot Alpilles Primeurs de kruiden aan te bieden in een plastic pot gemaakt van gerecycled materiaal. Het materiaal is 100% recyclebaar. "De pot is blauw, zodat hij gemakkelijk kan worden gedetecteerd op de sorteerlijnen", voegt Charles hier nog aan toe. Behalve de potten zal het bedrijf klanten ook een 100% gerecyclede en recyclebare hoes aanbieden. "We willen optimaal gebruikmaken van het plastic dat al bestaat en dit integreren in het systeem en liever geen (extra) papieren of houten verpakkingen ontwikkelen die veel natuurlijke hulpbronnen verbruiken.”

Voor meer informatie:
Charles Cavallini
Alpilles Primeurs
Tél. : 04 90 92 32 02
qualite@alpillesprimeurs.com 
www.alpillesprimeurs.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.