Achim Dengel verkoopt zijn bio-winkels aan SuperBioMarkt

Per 1 januari 2021 draagt Achim Dengel de eigendomsaandelen van zijn beide bio-winkels in Bielefeld over aan SuperBioMarkt AG in Münster.

De beweegredenen voor de verkoop zijn van persoonlijke aard: "Ik heb naar mogelijkheden gezocht om mijn beide winkels door een competente en waardegeoriënteerde partner toekomstbestendig op te laten stellen en voort te laten zetten. Daarbij was het voor mij bijzonder belangrijk dat de nieuwe eigenaar mijn klanten en medewerkers dezelfde persoonlijke benadering en kwaliteitsgerichtheid biedt als ik altijd gedaan heb. Dat is met het beproefde en toekomstbestendige concept van SuperBioMarkt AG uiterst competent en op partnerschappelijke wijze gelukt. De SuperBioMarkt bezit dezelfde waarden, neemt verantwoordelijkheid voor mens, dier en natuur en zet in op kwaliteit en sterke bio-merken."

Ook SuperBioMarkt bestuursvoorzitter Michael Radau is blij: "Mijn doel is om de bio-cultuur die gedurende vele jaren gegroeid is te behouden, en in te gaan tegen tendensen die onze branche steeds minder onderscheiden van de conventionele handel en die niet bij de fundamentele waarden van de bio-branche passen. Ik ben blij dat Achim Dengel dit doel eveneens belangrijk vindt en ons zijn vertrouwen uitgesproken heeft. De economische overgang zal zeer harmonisch plaatsvinden. Natuurlijk worden alle 34 medewerkers van harte welkom geheten in onze SuperBioMarkt-familie. Zo blijft dat wat zich reeds heeft bewezen bestaan en het goede zal zich verveelvoudigen. Bovendien worden er ook nieuwe arbeidsplaatsen geschapen door geplande nieuwe filialen in de regio Bielefeld.“

Achim Dengel blijft binnen SuperBioMarkt AG in de functie van gebiedsverantwoordelijke aanspreekpartner voor beide filialen, evenals toekomstig in het gebied Ostwestfalen. De klanten kunnen nog steeds vertrouwen op de beste kwaliteit in een circa 8.000 producten omvattend bio-assortiment. Het veelzijdige aanbod voor de clientèle in Bielefeld wordt bovendien in de nabije toekomst uitgebreid met een bedieningstoog voor vers bio-vlees en worst uit Nordrhein-Westfalen. Het bedrijf hecht van oudsher grote waarde aan verantwoordelijke en eerlijke samenwerkingen met producenten en partnerbedrijven, zo mogelijk uit de regio. Dit wordt ondersteund door de nageleefde basiswaarden, die afgeleid zijn van geloofwaardigheid, een goed geweten, gezondheid en genieten.

Daar hoort ook de actieve uitwisseling met de klanten ter plaatse bij. "De mensen maken momenteel veel veranderingen mee en we zijn ons ervan bewust dat wij ons dagelijks opnieuw in moeten zetten om het vertrouwen van de klanten vast te houden", zegt Michael verder. "We staan hen vanuit de diepste overtuiging van onze waarden ter zijde, en met name in deze turbulente tijden, waarbij inkopen doen gepaard gaat met noodzakelijke restricties."

SuperBioMarkt AG, met de hoofdvestiging in Münster, is een gespecialiseerde bio-keten waarvan de filialen grotendeels door zelfstandige eigenaren gerund worden. Opgericht in 1973, is SuperBioMarkt AG één van de meest ervaren bio-retailers in Duitsland.

Het bedrijf blikt dit jaar terug op een bijna 50-jarige geschiedenis in de natuurvoedingshandel en plant verder te expanderen: er wordt momenteel onderhandeld over nieuwe standplaatsen. "We hebben ook van andere winkeliers in een soortgelijke situatie als Achim Dengel aanvragen ontvangen en staan in zulke gevallen graag als gesprekspartner ter beschikking“, aldus Michael. De op de regio gerichte bio-keten telt met de twee nieuwe Dengel-vestigingen in totaal 26 filialen in Nordrhein-Westfalen en Nedersaksen. In totaal heeft SuperBioMarkt AG circa 800 medewerkers in dienst.

Voor meer informatie: www.superbiomarkt.de en www.dengelbiomarkt.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven