Stokbonenoogst op De Beersche Hoeve start begin oktober

Op de Odin boerderij De Beersche Hoeve worden zaadvaste stokbonen geteeld. Extra handen voor de oogst zijn meer dan welkom. Daarom heeft Odin foodcoop op LinkedIn deze oproep geplaatst: "Kom jij een dagje meehelpen met de oogst? Daarmee help je onze boeren op De Beersche Hoeve en steun je boeren die vrij en zaadvast zaad willen gebruiken. Het zaad van onze bonen is niet hybride en niet-gmo, maar gewoon zoals de natuur het bedoeld, heeft met alle natuurlijke variatie. En uiteraard helemaal biodynamisch."

"Wij zorgen ervoor dat het zaad vrij verkocht wordt via Bingenheim Saatgut. Zo kunnen boeren onafhankelijk blijven van de grote internationale zaadbedrijven. Uiteraard maken we er een gezellige dag van. Op de oogstdag vertellen onze boeren je natuurlijk over De Beersche Hoeve en zaadvast zaad en waarom dit zo belangrijk is. Het is ook fijn dat het oogsten makkelijk en licht werk is."

Data: 3, 16 en 24 oktober van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Let op: De definitieve oogstdag kan afwijken in verband met weersomstandigheden. Als de datum wijzigt, ontvang je hierover bericht van de Beersche Hoeve.

Aanmelden: via info@debeerschehoeve.nl (mail Rene en Gineke)

Meenemen: neem wel je eigen lunch mee, dan zorgen wij voor koffie, thee en wat lekkers.
Ook meenemen: (rubber) laarzen en kleren die vies mogen worden.

Locatie: Baesterdijk 5, Oostelbeers

Bron: LinkedIn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven