Dit keer in Utrecht bij Werkspoorcafé De Leckere

Kick-off samenwerking BioPodcast en BioNederland tijdens BioBorrel

De BioBorrel van aanstaande dinsdag 22 september zal voor het eerst in Utrecht gehouden worden. De locatie is Werkspoorcafé de Leckere. Er is ruimte voor maximaal 100 plekken en de organisatie hanteert een 'first come first serve' methode aan de deur. Tijdens de BioBorrel zal de officiële kick-off van de BioPodcast plaatsvinden.

Samen met BioNederland en journalist Sander Heijne brengt de BioBorrel een podcast uit met als doel verduurzaming van ons agri-voedsel systeem. De organisatie van de BioBorrel kijkt er naar uit om de 22ste het glas te heffen op een mooie samenwerking en een waardevol geluid te initiëren wat verder zal worden toegelicht tijdens de BioBorrel zelf.

BioNederland is de branche organisatie voor de Nederlandse Biologische handel en verwerking met als doel: verbinding creëren tussen leden en zorgen voor gezamenlijke ledenvoordelen. Of het nu gaat om actuele kennis, communicatie, marketing, productinnovaties of thema's als duurzaamheid.

Sander Heijne is onderzoeksjournalist en historicus. Hij werkte vijf jaar op de redactie economie van de Volkskrant en is momenteel ondernemer, schrijver en Correspondent Marktwerking bij de Correspondent. Onlangs heeft hij veel media aandacht genoten omtrent zijn boek 'Fantoomgroei', waarin hij de huidige hang naar economische groei ter discussie stelt.

U kunt zich nog aanmelden voor de reservelijst. Klik hier voor aanmelden. 

De volgende sprekers houden een presentatie (vanaf 18:00 uur):

Jan Willem Erisman
Hoogleraar Environmental Sustainability - Universiteit Leiden
Jan Willem Erisman is Hoogleraar Environmental Sustainability aan de Universiteit Leiden en oud-directeur van het Louis Bolk Instituut. Al vanaf het begin van zijn carrière is hij bezig met de stikstofproblematiek in Nederland. Hij is één van de eerste die ammoniakconcentratie metingen deed, emissiekaarten maakte en verspreidingsmodellen ontwikkelde. Zijn focus is biodiversiteit en de weg naar praktijkgerichte oplossingen in de landbouw.

Jan Willem Erisman en Meino Smit.

Meino Smit
Biologisch akkerbouwer en Onderzoeker
Meino Smit is biologisch akkerbouwer én promovendus aan de Universiteit Wageningen. Daarmee kan hij als meester van de praktijk én theorie worden beschouwd. Zijn visie: Voor grootschalige im- en export is geen plek meer, vaderlandse landbouw produceert alleen nog maar voor de eigen bevolking en de bevolking moet de helft minder vlees eten. De intensieve landbouw verdwijnt, grondstoffen worden zoveel mogelijk hergebruikt en er zal weer meer handmatig op het land gewerkt gaan worden.

UPDATE IVM AANGESCHERPTE CORONAMAATREGELEN:

Vanwege de aangescherpte Corona-maatregelen is de BioBorrel-organisatie genoodzaakt om de BioBorrel op te splitsen in twee verschillende groepen. Daarom dienen deelnemers een keuze te maken welke van de twee presentaties/discussies zij bij willen wonen.

A. 17:30–18:30 uur > Inloop & Presentatie Jan Willem Erisman (+ discussie met o.m. Meino Smit)

of:

B. 18:45–19:45 uur > Presentatie Meino Smit (+ discussie met o.m. Jan Willem Erisman)

Na beide sessies zal er ruimte zijn op het buitenterras voor een hapje en een drankje. De deelnemers ontvangen maandagavond een bevestiging.

Richtlijnen i.v.m. Corona
De locatie 'Werkspoorcafé De Leckere' houdt zich uiteraard aan de door het RIVM gestelde richtlijnen.

Daarnaast vragen de organisatoren van de BioBorrel u uitdrukkelijk om zich te houden aan:

  • 1.5 meter afstand houden
  • Geen handen schudden
  • Was uw handen van te voren
  • Blijf svp thuis als u of uw huisgenoot zich niet goed voelt

Locatie
Werkspoorcafé De Leckere - Tractieweg 43, 3534 AP Utrecht


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven