"Zo kunnen de bedrijven doorgaan met het fantastische werk dat ze doen"

Soil Association bevriest certificeringskosten tot maart 2021

De Soil Association heeft aangekondigd dat de jaarlijkse certificeringskosten tot 2021 niet zullen stijgen als gevolg van de Covid-19-crisis. Alle kosten voor biologische certificeringen voor voedsel, teelt, persoonlijke verzorging en textiel blijven gelijk aan die van 2019. Clare McDermott, business development manager van het certificeringsorgaan, zegt dat de pandemie een ‘ongekende druk’ heeft gelegd op de bio-bedrijven. 

"Omdat verwacht wordt dat de onzekerheid voorlopig nog aanhoudt, hebben we de prijzen bevroren. Zo kunnen onze gecertificeerde boeren, producenten en verwerkers doorgaan met het fantastische werk dat ze doen om een veerkrachtig en duurzaam voedselsysteem op te bouwen, voor nu en in de toekomst."

De Soil Association heeft ook aangekondigd dat tickets voor de Best of Organic Market Awards gratis zijn voor elk gecertificeerd lid met een biologische omzet die lager ligt dan £ 250.000.

Meer dan 70 procent van alle biologische producten die in het VK worden verkocht draagt de certificering van de Soil Association.

Voor meer informatie: www.soilassociation.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.